-
Αρχική > Αθλητικά > Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 84-70 τον Ολυμπιακό

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 84-70 τον Ολυμπιακό

Οι πράσινοι με φοβερό ντεμαράζ στο β’ μέρος σήκωσαν δίκαια το 36ο τους πρωτάθλημα επικρατώντας του Ολυμπιακού (84-70)!

Tο πήρε για τον Παύλο

Το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods. Οι «πράσινοι» σε ένα… επεισοδιακό Game 5 έκαναν το 3-2 στη σειρά με τον Ολυμπιακό με επιβλητικό τρόπο και ελκυστικό μπάσκετ (στο β’ μέρος), σήκωσαν την κούπα στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 18.000 οπαδούς τους και αφιέρωσαν το τρόπαιο στη μνήμη του ανθρώπου που τους «εκτόξευσε», του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Για ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι, δίχως να έχουν σταθερές λύσεις και επιθετικό πλουραλισμό. Όμως, στην επανάληψη, τα σουτ του Μάικ Τζέιμς βρήκαν στόχο (18π.), όπως και οι προσπάθειες του Νίκου Παππά (13π.) και το «τριφύλλι»… ξεμπλόκαρε. Την ίδια ώρα, ο Κρις Σίνγκλετον μάζευε όλα τα ριμπάουντ (17ρ.) και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδινε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το «εκρηκτικό» μοτίβο του Τσάβι Πασκουάλ δεν βρήκε αντίσταση από το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που μετά τα μισά της τρίτης περιόδου «λύγισε» και είδε τη διαφορά να ξεφεύγει.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν δεύτερη σερί χρονιά χωρίς τρόπαιο στο μπάσκετ ανδρών, με το «τριφύλλι» να κατακτά το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 2ο συνεχόμενο. Διψήφιοι στο Game 5 ήταν οι Τζαμέλ ΜακΛιν, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Μπράιαν Ρόμπερτς, στα… ρηχά έμειναν οι υπόλοιποι

https://politik.gr/πρωταθλητής

Top
Enable Notifications OK No thanks