-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς χαμόγελά απλόχερα  σε παιδιά

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς χαμόγελά απλόχερα  σε παιδιά

300 ζευγάρια  παιδικά παπούτσια σε άπορες οικογένειες της Καστοριάς,  μοίρασε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς

 Δώρα Κωτσοπούλου

   Απότομα άλλαξαν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες και καθώς κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε δεινή θέση, μην έχοντας καν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους.
Στην  Καστοριά  η ανάγκη για στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, γίνεται κάθε μέρα που περνάει και μεγαλύτερη. Για την αντιμετώπισή της απαιτείται συνένωση δυνάμεων από φορείς που ασχολούνται με την κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε με την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών να προσφερθεί ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

 

Σε μια πρωτοβουλία  αλληλεγγύης και προσφοράς  σε άπορες οικογένειες της Καστοριάς,  προχώρησε για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”  με την υποστήριξη της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, μοιράζοντας μέσω του Κοινωνικού από την την εταιρεία παπουτσιών TOMS την περασμένη δευτερα 3000  ζευγάρια παπούτσια.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει τον αλληλέγγυο χαρακτήρα προς την τοπική κοινωνία και μια δράση η οποία ενισχύει τον ρόλο της δομής της Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου«Πέρα από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα η συγκεκριμένη δράση έχει και την ιδιαιτερότητα ότι προορίζεται για τα παιδιά.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια όλων των προνοιακών δομών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς χαρίζοντας απλόχερα τα χαμόγελά  σε παιδιά της περιοχής μας.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks