-
Αρχική > Πολιτισμός > Μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για το ελπχ ΟΡΜΟΣ(φωτογραφίες )

Μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για το ελπχ ΟΡΜΟΣ(φωτογραφίες )

 

Δραστήριος και δημιουργικός μέχρι και την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας των τμημάτων του για την φετινή περίοδο 2017-2018

 Θεοδώρα Κωτσοπούλου 

 το εργαστήρι λαογραφίας και παραδοσιακού χορού ΟΡΜΟΣ Καστοριάς με εμφανίσεις σε εκδηλώσεις εκτός και εντός νομού Καστοριάς, πρόβες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και εθελοντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα που μας πέρασε έγιναν οι τελευταίες πρόβες όλων των τμημάτων παραδοσιακών χορών του συλλόγου εν όψει της καλοκαιρινής ανάπαυλας μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης. Λίγες ημέρες νωρίτερα, χορευτικά τμήματα έδωσαν το παρών σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός νομού με αποκορύφωμα την ταυτόχρονη εμφάνιση δυο ομάδων σε Κεφαλονιά και φεστιβάλ Μεσοποταμίας, καθώς επίσης και το φεστιβάλ στην Νέα Κρήνη, ανήμερα του Άη Γιάννη του Κλύδωνα.

Στην ίδια ατμόσφαιρα, τα παιδικά τμήματα του συλλόγου σφράγισαν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά με εκπαιδευτική επίσκεψη μαζί με τους γονείς και τους χοροδιδασκάλους τους στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στο Μαύροβο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον οραματιστή και δημιουργό του Μουσείου και την σύζυγο του και να γνωρίσουν διάφορες και πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της τοπικής μας λαογραφίας και ιστορίας.

Λίγο πριν την ανάπαυλα του καλοκαιριού δεν θα ήταν δυνατό να απουσιάζουν και οι κοινωνικές δράσεις του ελπχ ΟΡΜΟΣ, ένας τομέας που πραγματικά πρωταγωνιστεί από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στα τοπικά δρώμενα. Έτσι, οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου όχι μόνο συγκέντρωσαν και παρέδωσαν μια ιδιαίτερα μεγάλη παρτίδα από πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων από τον σύλλογο Νεφροπαθών αλλά συνέβαλαν στο πακετάρισμα, φόρτωμα και παράδοση τους στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν μόνο οι χορευτικές ομάδες για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις εντός και εκτός Καστοριάς, αλλά θα γίνονται και δωρεάν μαθήματα Capoeiraγια μικρούς και ενήλικες. Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ έχουν αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ευχόμενοι καλό καλοκαίρι σε όλους!

Από την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks