-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πηγές ζωής τα λουτρά Αμουδάρας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Πηγές ζωής τα λουτρά Αμουδάρας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού διαθέτει η  περιοχή μας, προικισμένη όπως είναι από τη φύση και την ιστορία

Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή

Δώρα Κωτσοπούλου

, δυστυχώς όμως ακόμα σήμερα χάνονται μεγάλες ευκαιρίες, καθώς καθυστερεί η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα ως προς αυτό.

Η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη τους

Στον Νομό  Καστοριάς και συγκεκριμένα στο δήμο Άργους Ορεστικού , σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από την πόλη του Άργους Ορεστικού  βρίσκονται τα λουτρά Αμουδάρας .Η υδροθεραπευτική μονάδα βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από το Άργος Ορεστικό και με τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της χαρίζει τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ανακουφίζει από διάφορα προβλήματα υγείας. Οι  ιαματικές πηγές Αμουδάρας θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μοναδικό στο είδος του ιαματικό πάρκο για ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο να καλύπτει κάθε ανάγκη και ζήτηση και να προσελκύει επισκέπτες απ’ όλη την Ευρώπη. Πάντως, τελευταία κάτι δείχνει να αλλάζει, χάρη στις φροντίδες της δημοτικής αρχής που καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη τους.

Πολλές οι ευεργετικές ιδιότητες

Η φετινή σεζόν για τα  Ιαματικά Λουτρά Αμουδάρας, ξεκινά στις  9 Ιουλίου. Διαθέτουν έναν μοναδικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη φυσικό ιαματικό ατμό, προερχόμενο από τα έγκατα της γης, με θαυματουργή επίδραση, βοηθάει σε αναπνευστικά προβλήματα, ρευματοπάθειες χρόνιας μορφής, αρθροπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, χρόνιες δερματοπάθειες, γυναικολογικές χρόνιες καταστάσεις, αγγειοκυκλοφοριακές δυσλειτουργίες και παθήσεις αναπνευστικού.

Επίσης οι ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Λουτρών Αμουδάρας, βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού, την σεξουαλική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής  .Αυξάνουν τη διαύγεια πνεύματος, τη μνήμη και την ενεργητικότητα. Ομορφαίνουν την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια. Μειώνουν τη νευρικότητα, τους ιλίγγους, τους πονοκεφάλους και τις αϋπνίες.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 20:00. Σάββατο από τις 08:00 έως τις 14:00. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2467044294, 6947260415. Προσφέρονται ειδικές τιμές σε γκρουπ.

φωτογραφία ΗΝ kastoria

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks