-
Αρχική > Πολιτισμός >  ΛΥΒ: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου : Μάγεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα(φωτογραφίε )

 ΛΥΒ: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου : Μάγεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα(φωτογραφίε )

Την δική του ξεχωριστή πινελιά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας έβαλε ο  Σύλλογος ΛΥΒ διοργανώνοντας μια αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση

 Δώρα Κωτσοπούλου

   που υλοποιήθηκε το Σάββατο  το βράδυ στην ομώνυμη  πλατεία, καλωσορίζοντας το καλοκαίρι  που φέτος άργησε ,με μια γιορτή διασκέδασης , πολιτισμού , θεάματος πυροτεχνημάτων και πολλών εκπλήξεων  .

Ήταν ένα όμορφο πολιτιστικό  γεγονός  που τα είχε όλα, καλύπτοντας τις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων και προσφέροντας χαρά, διασκέδαση και ψυχαγωγία με κεντρικό γνώμονα την παράδοση και την επιστροφή στις ρίζες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  τα τελευταία  χρόνια ,τη σημαία του πολιτισμού σηκώνει πολύ ψηλά ο  σύλλογος, ξεκινώντας μια πορεία αναβάθμισης των πολιτιστικών και πολιτισμικών του δρώμενων.

Η κουλτούρα και ο πολιτισμός αποτελούν το καταφύγιο στην οικονομική κρίση

   Τα ΛΥΒ, όπως χαρακτηριστικά είπε ο  πρόεδρος του συλλόγου κ.Γιάννης Μπάρδος  ανήκουν στην αρχή της πόλης και όχι στο τέλος, γι’ αυτό και εκείνοι, που ανέλαβαν τα ηνία του συλλόγου τον τελευταίο χρόνο, με διάφορες δράσεις,  προσωπική εργασία αλλά και την συμπαράσταση των κατοίκων, κατάφεραν να αναδείξουν και να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Να τονίσουμε ότι το νέο ΔΣ του συλλόγου ξεκίνησε μια πορεία αναβάθμισης των πολιτιστικών και πολιτισμικών του δρώμενων αλλά και του εξωραϊσμού της αλάνας δημιουργώντας όμορφες και ξεκούραστες γωνιές που αποτελούν πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών δίνοντας μια διαφορετική εικόνα, μια μεγάλη γειτονιά με νέες ελπίδες και προοπτικές.

Καιρός λοιπόν να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα ήθη, έθιμα

Σκοπός  των εκδηλώσεων όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Ντίνα Κωστέα,  ήταν η μετάδοση των ηθών και των εθίμων της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς στις νεώτερες γενιές. Πέρα όμως από αυτά ο σύλλογος στηρίζει τις συγκεκριμένες δράσεις, διότι  συντελούν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου τις ευρύτερης περιοχής.

Ας μη ξεχνάμε ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιπρόεδρος του συλλόγου, το καταφύγιο στην οικονομική κρίση που εδώ και λίγα  χρόνια αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Πέρα όμως από την οικονομική κρίση, υπάρχει και η κρίση αξιών:

«Καιρός λοιπόν να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα ήθη, έθιμα και την παράδοση μας και να μη σταθούμε στα μελανά γεγονότα, να τα προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε, αναζητώντας όλοι μαζί μέσα από τη γειτονιά μας νέες ελπίδες, αποζητώντας τη δική μας Ιθάκη», ήταν τα λόγια της.

Ξεχωριστή πινελιά στην καλοκαιρινή  γιορτή του συλλόγου έδωσαν τα χορευτικά  συγκροτήματα ΛΥΒ το συγκρότημα του λαογραφικού συλλόγου Ροδάνης η Εύξεινος λέσχη Μεσοποταμίας και το χορευτικό συγκρότημα του λαογραφικού συλλόγου Νίκαιας που ομολογουμένως μάγεψε το κοινό με τις ξεχωριστές του χορευτικές φιγούρες, ενώ η  ορχήστρα του γνωστού βιρτουόζου στο είδος του Παναγιώτη Ντίμτσιου χάρισε όμορφα μουσικά κομμάτια.

Άξια αναφοράς είναι και οι  εικαστικές δημιουργίες που  κατασκεύασαν οι κυρίες του  συλλόγου, καθώς επίσης και τα νόστιμα εδέσματα που διατίθονταν  προς τέρψη των ενδιαφερομένων για τη στήριξη του συλλόγου.

Αξίζει  τέλος να σημειωθεί ότι όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι αποτέλεσμα της ακούραστης δουλειάς εθελοντών και της διάθεσής τους για προσφορά στον πολιτισμό και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Στηρίζεται καθαρά στον συντονισμό και στην αφιλοκερδή συμμετοχή του  Δ.Σ. και των μελών του, που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του συλλόγου.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks