Είστε εδώ:
Αρχική > Τοπικά νέα > Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Καστοριάς (φωτογραφίες)

Σε ένα υπέροχο φυσικό χώρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βογατσικού θα

 

λειτουργήσουν και φέτος από τις  5  έως τις 16 Ιουλίου 2018 οι  κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Δώρα Κωτσοπούλου 

Τον Αγιασμό για την πρώτη περίοδο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, οι οποίες όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βογατσικού.

Η πρώτη περίοδος για τα κορίτσια του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου, για να αρχίσει η περίοδος για τα κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου, από τις 10 έως 16 Ιουλίου.«Οι κατασκηνώσεις είναι ένας θεσμός που ευδοκιμεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον εκκλησιαστικό χώρο. Μέσα σε μια χριστιανική κατασκήνωση το κάθε παιδί μπορεί να βρει αληθινή χαρά, γνήσια ψυχαγωγία και κυρίως σωστή επικοινωνία με τον Θεό και τους συγκατασκηνωτές του, τα άλλα παιδιά. Μαθαίνει να ζει κοινωνικά και κοινοτικά, να συμμερίζεται τα προβλήματα του διπλανού του, να ανέχεται και να υπομένει και κυρίως να συνεργάζεται. Η αναψυχή και η ξεκούραση των διακοπών μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, γίνεται ουσιαστικότερη με την προσφορά του ζώντος λόγου του Θεού, το παιχνίδι, τη δημιουργική δραστηριότητα, τη συντροφιά, την ηρεμία, την προσευχή, το τραγούδι, τον ύμνο.

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στα παιδιά της Κατασκήνωσης, ευχήθηκε να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι και να απολαύσουν τα αγαθά που τους προσφέρει η τοπική μας Εκκλησία.

Επίσης, ευχαρίστησε τους Υπευθύνους των Κατασκηνώσεων για τις περιόδους των κοριτσιών Πρωτ. Χρήστο Μεσημέρη και την Πρεσβυτέρα Αναστασία Μεσημέρη, τις ομαδάρχισσες και τις εθελόντριες κυρίες που διακονούν στα έργα της Μητροπόλεως και ευχήθηκε ο Κύριός μας να τους χαρίζει πλούσια την υγεία και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top