-
Αρχική > Ελλάδα > Φρούτα & λαχανικά: 12 συμβουλές για να διαρκέσουν περισσότερο

Φρούτα & λαχανικά: 12 συμβουλές για να διαρκέσουν περισσότερο

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της διατροφής, καθώς μας δίνουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

 

Μαρούλι: Τυλίξτε με χαρτί κουζίνας Πλύνατε πολλά φύλλα μαρουλιού για τη σαλάτα σας; Τοποθετήστε όσα περισσεύουν σε ένα μπολ, βάλτε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα από πάνω και στη συνέχεια τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Το χαρτί απορροφά την υγρασία, η οποία ευθύνεται για την αλλοίωση του μαρουλιού. Αντικαταστήστε το χαρτί όταν γίνει νωπό. Ένα άλλο κόλπο είναι να ρίξετε στα φύλλα μαρουλιού λίγο αλάτι, το οποίο επίσης τραβάει την υγρασία.

 

Καρότα: Βάλτε τα σε νερό Για να προλάβετε το στέγνωμα και τη ζαρωμένη όψη των καρότων, κόψτε τα κοτσάνια, βάλτε τα σε μπολ με νερό, κλείστε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα σε ψυγείο

Τα απολαμβάνουμε όμως περισσότερο όσο είναι ακόμη φρέσκα και αναλλοίωτα.

Για να αποφεύγετε τη σπατάλη και να κάνετε οικονομία στα χρήματα, αλλά και τον χρόνο σας, ακολουθήστε τα παρακάτω tips που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των φρούτων και των λαχανικών σας.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.onmed.gr/diatrofi/story/368433/froyta-laxanika-12-tips-gia-na-diarkesoyn-perissotero-pics

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks