-
Αρχική > Ελλάδα > Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για διπλές εκλογές τον Μάιο

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για διπλές εκλογές τον Μάιο

“Καυτό” αναμένεται να είναι το 6μηνο Μαΐου-Οκτωβρίου του 2019, μιας και θα γίνουν εκλογές απλά… παντού

. Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

Με τη τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της», και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

«Η κυβέρνηση ακούει την ΝΔ…»Σχολιάζοντας δε τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ που χειροκρότησαν ειρωνευόμενοι, ο Π. Σκουρλέτης αντέτεινε:

«Γελάτε. Θα γελάσουμε πολύ σήμερα όλη την ημέρα. Μπροστά σε αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα να σας πω ότι εσείς είχατε ένα αφήγημα. Από τη μια κατηγορούσατε την μετάθεση των εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 και από την άλλη ο αρχηγός σας έλεγε ότι ο νόμος για την απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί γιατί θα εκλεγείτε εσείς.

«Εσείς ως ΝΔ ζητούσατε να διαχωριστούν οι εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019. Εμείς το ακούσαμε. Εσείς το είπατε… και έγινε πράξη… Δεν ξέρω εάν είναι δίκαιο αλλά έγινε πράξη. Βλέπετε πως η κυβέρνηση σας ακούει…»

Θεοχαρόπουλος: Υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για τετραπλές εκλογές τον ΜάϊοΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε να παρέβη και κατηγόρησε τον υπουργό για κυβίστηση, εκφράζοντας την άποψη ότι πίσω από την τροπολογία κρύβεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή τετραπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

«Αν η τροπολογία είναι δική σας θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αν είναι του Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να παραιτηθείτε»  κατέληξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks