-
Αρχική > Διεθνή > Κλείδωσαν τα παιδιά στο υπόγειο γιατί οι γονείς δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα

Κλείδωσαν τα παιδιά στο υπόγειο γιατί οι γονείς δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα

Σχολείο θηλέων στο Δελχί κατηγορείται ότι κράτησε επί πέντε ώρες στο υπόγειο 16 κοριτσάκια ηλικίας από 4 έως 6 χρόνων, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν πληρώσει τα δίδακτρα.

Την καταγγελία έκαναν οι γονείς των κοριτσιών και την υπόθεση διερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι γονείς είχαν πάει στο σχολείο να παραλάβουν τις κόρες τους, αλλά δεν τις εντόπισαν στην αίθουσα διδασκαλίας και τότε διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, τα ανήλικα κορίτσια έμειναν κλειδωμένα στο υπόγειο από τις 7.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, χωρίς νερό και φαγητό. Υπάλληλοι του σχολείου ισχυρίστηκαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι μαθήτριες βρισκόταν σε «κέντρο δραστηριοτήτων», χωρίς να κάνουν άλλο προχωρήσουν σε άλλο σχόλιο.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε στο BBC: «Θα είμαστε σε θέση να κατονομάσουμε τους υπεύθυνους για την δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς μας».

Κάποιοι γονείς σημείωσαν ότι είχαν πληρώσει τα δίδακτρα, παρ’ όλα αυτά όμως τα παιδιά τους τιμωρήθηκαν. «Ακόμα και όταν του έδειξα την απόδειξη, ο διευθυντής ούτε συγνώμη ζήτησε ούτε δήλωσε μετανιωμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας γονέας στην ιστοσελίδα της Ινδίας, NDTV.

Ενήμερη για το περιστατικό είναι και η επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών του Δελχί η οποία μάλιστα ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας.

πηγή: Www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks