-
Αρχική > Ελλάδα > Νίκαια: Ρατσιστική επίθεση με συρματόσχοινο σε μετανάστες

Νίκαια: Ρατσιστική επίθεση με συρματόσχοινο σε μετανάστες

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στην περιοχή της Νίκαιας καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν τέσσερις μετανάστες «καθώς διάβαιναν δρόμο στη Θηβών 178, μπροστά από το βενζινάδικο της Aegean, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδές που οδηγούσε ένα μαύρο Σκόντα».

«Όταν πέρασαν από μπροστά του, άρχισε να τους βρίζει “ φωνάζοντας βρομιάρηδες Πακιστανοί”. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και έβγαλε από το πoρτ μπαγκάζ το συρματόσχoινο, με το οποίο ρυμουλκείται άλλο όχημα και άρχισε να τους χτυπάει με αυτό. Οι μετανάστες κατάφεραν να πιάσουν το συρματόσχοινο, σταματώντας τα χτυπήματα, τότε άρχισε να γρονθοκοπεί δύο άτομα. Η επίθεση σταμάτησε με την παρέμβαση εργαζόμενων από δίπλα. Η Αστυνομία κατέφθασε με μηχανές αρκετά γρήγορα αλλά ο συγκεκριμένος έφυγε για να αποφύγει την σύλληψη».

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του δράστη είναι γνωστός, δεν είναι γνωστό ωστόσο αν η αστυνομία τον εντόπισε. Καλεί δε σε αντιφασιστική εκδήλωση την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 19:30 στην πλατεία Μέμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks