-
Αρχική > Συνταγές > Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια Καστοριάς

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια Καστοριάς

Συστατικά

1/2 κιλό φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα
2/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
1 μάτσο σέλινο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουνε 8 με 12 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με νερό περίπου 1 φασόλια προς 3 νερό.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι (περασμένο από τον τρίφτη), τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), από το σέλινο μόνο 4 με 5 κλωνάρια και την σάλτσα ντομάτας.
Τα βράζουμεα έως ότου να μαλακώσουν τα φασόλια χωρίς όμως να λιώσουν, ελέγχουμε το νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι και το υπόλοιπο σέλινο ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να βράσει η σούπα για περίπου 2 με 3 λεπτά.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Για να χυλώσει η σούπα την βράζουμε σε ανοικτή κατσαρόλα προσθέτοντας ανάλογο νερό.

 

πηγή: odigoskastorias.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks