-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς(φωτογραφίες )

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς(φωτογραφίες )

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα με μεγάλη επιτυχία  στο ξενοδοχείο στο «Limneon   η  ημερίδα με θέμα «Γενετικο

ί Πόροι στην Κτηνοτροφία – Πρόγραμμα 10.2.1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην τοποθέτηση της  η Ταμίας Συνεταιρισμού και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Προγράμματος 10.2.1. του ΥΠ.Α.Α.Τ. «Ελληνική Κόκκινη Φυλή: Προοπτικές και Βιωσιμότητα κ » -Άννα Μόσχου, αναφέρθηκε για τρεις πτυχές  του προγράμματος που στόχο έχουν όπως είπε τη δημιουργία του μοναδικού πανελλαδικού κέντρου για την έκδοση πιστοποιητικών (pedigree) καθαρόαιμης  ελληνικής κόκκινης φυλής βοοειδών στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την κ Μόσχου η  μοναδική ποιότητα και γεύση του κρέατος της ελληνικής φυλής  της Καστοριάς οφείλεται  σε μια σειρά σημαντικών παραγόντων  μεταξύ άλλων στην συσσωρευμένη εμπειρία πολλών γενεών . Στην αξιοποίηση βοσκότοπων ανώτερης ποιότητας Στα πεντακάθαρα βουνίσια νερά της Καστοριάς  Στην καλή και οργάνωση και λειτουργία του αγροτικού συνεταιρισμού και σε μια ακόμη σειρά παραγόντων.

Αξίζει να αναφερθεί   27  περίπου κτηνοτρόφοι, από περιοχές της Καστοριάς και της Κρυσταλλοπηγής ένωσαν τις δυνάμεις  τους για μια κοινή συνισταμένη στην ένταξη του  προγράμματος  του ΥΠΑΑΤ 10.2.1, «Γενετικοί Πόροι στην κτηνοτροφία»,Ένα σημαντικό πρόγραμμα το οποίο διεκδικούν και άλλοι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα  όμως μόνο ένας φορέας  θα δημιουργήσει το κέντρο αυτό και  για μπορεί  χορηγεί πιστοποιητικά καθαρότητας.

 

Ομιλητές ημερίδας  ήταν ο   Δημήτριος Μόσχος, Πρόεδρος Συνεταιρισμού «Παρουσίαση Δράσεων Συνεταιρισμού»

Ο Αθανάσιος Γκαρσέν, Προϊστάμενος  Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Θεσσαλονίκης «Εφαρμογή

Άννα Μόσχου, Ταμίας Συνεταιρισμού και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Προγράμματος. «Ελληνική Κόκκινη Φυλή: Προοπτικές και Βιωσιμότητα»

12:15-12:30    Βασίλειος Μάτσιας, Εκπρόσωπος Νέων Συνεταιρισμού. «Πρόγραμμα 10.2.1. του ΥΠ.Α.Α.Τ.: Συνειδητή επιλογή»

Ο    Κωνσταντίνος Ευθυμίου, Παχυντής-Κρεοπώλης. «Ποιότητα Κρέατος Ελληνικής Κόκκινης Φυλής»

Ο   Ευστάθιος Συτιλίδης, Κτηνοτρόφος-Κρεοπώλης. «Λόγοι Εκτροφής Ελληνικής Κόκκινης Φυλής»

Και ο  Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. «Συμβουλευτικό Έργο για τη διάδοση της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής»

Τέλος χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν οι δυο βουλευτίνες του νομού κ. κ Ολυμπία Τελιγιορίδου και  Μαρία Αντωνίου,  ενώ το παρών έδωσαν πολλοί κτηνοτρόφοι , αγρότες της περιοχής μας  και πλήθος κόσμου.

Top
Enable Notifications OK No thanks