-
Αρχική > Αθλητικά > Γιατί το νούμερο «42» έχει αποσυρθεί για πάντα από το μπέιζμπολ;

Γιατί το νούμερο «42» έχει αποσυρθεί για πάντα από το μπέιζμπολ;

Τα τελευταία 21 χρόνια, το νούμερο 42 έχει αποσυρθεί για πάντα από το μπείζμπολ. Αυτό σημαίνει πως κανείς, σε καμία ομάδα δεν το φοράει πια. Με μια μεγάλη εξαίρεση που θα διαβάσετε παρακάτω.

Η σημασία που έχει αυτό το συγκεκριμένο νούμερο ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του αθλήματος. Στις 15 Απριλίου του 1997, ακριβώς 50 χρόνια μετά από την ιστορική πρώτη συμμετοχή του Τζάκι Ρόμπινσον στην μεγάλη κατηγορία του μπέιζμπολ, ο αριθμός που δεν αποχωρίστηκε ποτέ, αποσύρθηκε για να τιμήσει την προσφορά του στο άθλημα και στην κοινωνία.

@risenmagazine.com

Ο Τζάκι Ρόμπινσον ήταν ο πρώτος που έσπασε το εμπόδιο του χρώματος στο μπέιζμπολ. Μέχρι το 1947, στην μεγάλη κατηγορία αγωνίζονταν αποκλειστικά λευκοί. Όμως ο ιδιοκτήτης των Brooklyn Dodgers, Μπράντς Ρίκι, αποφάσισε να αλλάξει το άθλημα και την ηθική υπόσταση της χώρας. Υπέγραψε λοιπόν τον πρώτο Αφροαμερικανό παίκτη της MLB, έναν σκληροτράχηλο και πεισματάρη 28χρονο, που λάτρευε το μπέιζμπολ. Τον Τζάκι Ρόμπινσον.

Οι εμφανίσεις του Ρόμπινσον προκάλεσαν τον σεβασμό ακόμα και εκείνων που ππου τον απέρριπταν με ρατσιστικά κριτήρια. 6 φορές All – Star, μια φορά MVP και άλλη μια πρωταθλητής στα 9 χρόνια που αγωνίστηκε με τους Dodgers. Αποσύρθηκε έναν χρόνο πριν η ομάδα μετακομίσει για πάντα στο Λος Άντζελες.

https://parade.com/4674/jesswozinsky/major-league-baseball-honors-jackie-robinson/

@parade.com

Σε ένδειξη σεβασμού για την προσφορά του στο άθλημα αλλά και στην κοινωνία, από το 1997, η φανέλα με το νούμερο «42» αποσύρθηκε για πάντα από όλες τις ομάδες. Είπαμε όμως πριν και για μια εξαίρεση. Κι αυτή είναι ακόμα πιο ανατριχιαστική. Κάθε 15η Απριλίου, την ημέρα του ντεμπούτου του στην MLB, όλοι οι παίκτες, προπονητές και οι διαιτητές, φορούν στην πλάτη το νούμερο «42».

Η ταινία με τίτλο επίσης «42» του 2013, φέρεται από πολλούς να είναι εξαιρετικά ακριβής, στην παρουσίαση της ιστορίας του. Ο Τζάκι Ρόμπινσον είναι ο πιο τιμημένος αθλητής στην ιστορία του μπέιζμπολ. Και το αξίζει…

@therunnersports.com

Πηγή: www.e-radio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks