-
Αρχική > Απόψεις > Ρεσιτάλ ανεπάρκειας και αδιαφορίας από τον Δήμο Καστοριάς(ΤουΔώραΘέτη )

Ρεσιτάλ ανεπάρκειας και αδιαφορίας από τον Δήμο Καστοριάς(ΤουΔώραΘέτη )

Ανεπαρκής  να εκτελέσει στο ελάχιστο αυτονόητο τα καθήκοντα της και παντελώς αδιάφορη για τις επιπτώσεις

 

στην ζωή των δημοτών αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η διοίκηση Αγγελή, μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και χαλάζι της περασμένης εβδομάδας που έπληξε τις ΤΚ Λεύκης και Κορομηλιάς.

Ανεπαρκής να προβλέψει και να προστατεύσει από πριν με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δυο κοινότητες που χαρακτηρίζονται και στην ουσία είναι χτισμένες πάνω και δίπλα σε ποτάμια, σε ρέματα και χείμαρρους απορροής των ορεινών όγκων της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό δε το γεγονός ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει, παρότι ακόμα και επί θητείας του αλλά με την προηγούμενη φουρνιά αντιδημάρχων, εγκαταλείφτηκε στην βάση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και άλλων προτεραιοτήτων σε έργα πνοής (κιόσκια, πάρκινγκ, αυλές κτλ).

Προκλητικά αδιάφορη να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση με υποδομές και σχέδιο πολιτικής προστασίας κατά την ώρα των πλημμυρών αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν απασχολημένος με  άλλα πράγματα εκτός βέβαια  από τα προβλήματα που είχαν προκύψει. Και όλα αυτά την ώρα που κάτοικοι με την βοήθεια 15 περίπου συνεργείων της Πυροσβεστικής, μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και πάνω από 10 περιπολικά της ελληνικής Αστυνομίας δίνανε την δική τους μάχη για αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ανίκανη και αχρείαστη τελικά να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ζημιών και την όποια βοήθεια και συνδρομή προς τους πληγέντες μια εβδομάδα μετά τις τεράστιες υλικές καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι των δυο κοινοτήτων.

Το σύνολο της  αδιαφορίας και της αμέλειας  της διοίκησης Αγγελή και των αντιδημάρχων του στην περίπτωση των ζημιών στις ΤΚ Λεύκης και Κορομηλιάς, σε συνδυασμό και με τους χειρισμούς στην περίπτωση του Δισπηλιού, πραγματικά  εκπλήσσει σε μεγάλο βαθμό τους συμπολίτες μας  που δεν βρίσκουν την ανάλογη ανταπόκριση και κατανόηση στα προβλήματα  που βιώνουν.

Στην δεδομένη στιγμή  αμείλικτα είναι  τα ερωτήματα όπως  ποιος είναι  τελικά ο ρόλος   των  αντιδημάρχων  τόσο για την πολιτική προστασία, όσο και  πολλών ακόμη προβλημάτων  και δεν απευθυνόμαστε απλά για όλα τα θέματα στην  κυβερνητική βουλευτή!

Μια λέξη μόνο: έλεος!

Top
Enable Notifications OK No thanks