-
Αρχική > Απόψεις > Καμένη και αιματοβαμμένη η επέτειος των 44χρόνων  της Δημοκρατίας

Καμένη και αιματοβαμμένη η επέτειος των 44χρόνων  της Δημοκρατίας

Κάθε χρόνο εδώ και 44 χρόνια, μια μέρα σαν τη σημερινή, η Ελλάδα γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

. Την πτώση της Χούντας και την επιστροφή στις ατομικές, συλλογικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Η φετινή επέτειος, όμως, έχει ήδη 24 νεκρούς και οι πληροφορίες λένε ότι πάμε για πάνω από 50 – περισσότερους από αυτούς της βραδιάς του Πολυτεχνείου.

Η φετινή επέτειος είναι απόλυτα ταιριαστή με τη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Μια ιστορία που θέλει τον Νεοέλληνα να κάνει ό,τι απολύτως θέλει και να το δικαιολογεί με την επίφαση της ελευθερίας. Χωρίς κανέναν έλεγχο. Χωρίς καμία συνέπεια.

Ελεύθερος να χτίσει μέσα στο δάσος, ελεύθερος να χτίσει μέσα στο ρέμα, ελεύθερος να μιλήσει για αυθαίρετα κι ας πρόκειται για σπίτια που χτίστηκαν με κανονικές άδειες και σε εντός σχεδίου οικισμούς. Ελεύθερος να παρκάρει και στη ΛΕΑ και να εμποδίζει την Πυροσβεστική να φτάσει στο μέτωπο της φωτιάς.

Ελεύθερος να πιστέψει θεωρίες συνωμοσίας ότι τις φωτιές του 2007 τις έβαλαν Ρώσοι, Τούρκοι, Γερμανοί πράκτορες. Ελεύθερος και να διαδώσει θεωρίες συνωμοσίας ότι πίσω από τις φετινές πυρκαγιές βρίσκεται ο ΣΚΑΪ.

Ελεύθερος και ο πρωθυπουργός να κάνει 10λεπτο show με live ενημέρωση από τους υπουργούς και την Πυροσβεστική, ελεύθερος και ο κάθε περιφερειάρχης και βουλευτής να μοιράσει τα 3χίλιαρα στους πληγέντες και να τους κλείσει το μάτι για τις επόμενες εκλογές. Ελεύθερος και ο ψηφοφόρος να εξαγοράσει τον βιο του ολάκερο για 3 χιλιάρικα.

Ελεύθερος να ζήσει και στη Μάντρα και να χάνει το σπίτι του από τις πλημμύρες. Ελεύθερος να ζήσει και στη Ραφήνα και να τα χάσει όλα από τη φωτιά. Ελεύθερος και να τα σπάει στα Εξάρχεια. Ελεύθερος και να φοροδιαφεύγει στα νησιά 4 μήνες το χρόνο.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Οι δρόμοι που χρυσοπληρώθηκαν, τα σπίτια στα προάστια, ο Νεοέλληνας που παρκάρει στη ΛΕΑ και υπονομεύει την ίδια του τη σωτηρία (το ακριβό Subaru με την ελληνική σημαία δίπλα στις πινακίδες που γράφουν 2009 όταν και πάλι είχαμε θύματα από πυρκαγιές). Όλα ελεύθερα στο όριο της ασυδοσίας.

Και από πίσω η πραγματική ελευθερία. Η Φύση.

Αρθρο από το fb του Takis Karagiannis

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks