-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Πληρωμή διοδίων με POS στην Εγνατία Οδό, από τον Αύγουστο

Πληρωμή διοδίων με POS στην Εγνατία Οδό, από τον Αύγουστο

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής των διοδίων στην Εγνατία Οδό τμε πλαστικό χρήμα μέσω POS (ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής,

 θα έχουν οι χρήστες της Εγνατίας Οδού, από τα μέσα του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες εγκατάστασης  τερματικών POS που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε όλα τα διόδια της Εγνατίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χρήστες της οδού που δεν είναι εφοδιασμένοι με μετρητά.

Την εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει σήμερα το «e-ptolemeos.gr», μετά από σχετική επικοινωνία με τον διευθυντή Διοδίων της Εγνατία Οδός Κωνσταντίνο Κουτσούκο, στον οποίο μεταφέρθηκαν τα παράπονα χρηστών της Εγνατίας Οδού για την μη ύπαρξη POS στους σταθμούς των διοδίων της. Ο κ. Κουτσούκος δήλωσε συγκεκριμένα πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εγκατάστασης POS σε όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού:  «Βρισκόμαστε σε διαδικασία εγκατάστασης των POS σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, από Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους (Έβρο).  Αυτή την εβδομάδα μάλιστα σετάρουμε τα μηχανήματα, οπότε ευελπιστούμε ότι μέχρι 15 Αυγούστου ή λίγο μετά, να βάλουμε τα πρώτα μηχανήματα στους σταθμούς διοδίων, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα όποιος θέλει να πληρώσει ηλεκτρονικά να το πληρώνει.»

Ο κ. Κουτσούκος σημείωσε ότι το όλο εγχείρημα εγκατάστασης POS ενέχει ένα βαθμό δυσκολίας, λέγοντας: «Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο όλο εγχείρημα, γιατί πρόκειται για τεχνικές αλλαγές που πρέπει να μπορούν να σηκωθούν από το σύστημα, καθώς πρόκειται για θέματα μετάδοσης δεδομένων», ενώ υπογράμμισε ότι «όταν κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός δεν είχε προβλεφθεί τότε η  ανάλογη τεχνική υποδομή οπότε δεν έχει οπτικές ίνες», ιδιαίτερα που -όπως τόνισε «το οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού μαζί με τους κάθετους άξονες φτάνει τα 1000 χιλιόμετρα.» Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τα μέσα Αυγούστου ή αμέσως μετά σε κάθε σταθμό διοδίων της Εγνατίας θα υπάρχει ένα POS τουλάχιστον και στη συνέχεια θα προστεθούν περισσότερα από ένα.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα εγκατάστασης POS τέθηκε με το νόμο 4446/16, που προέβλεπε μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, ωστόσο οι παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός είχαν ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος του 2018 για την εγκατάσταση ενός τουλάχιστον τερματικού POS σε κάθε σταθμό διοδίων.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks