-
Αρχική > Διεθνή > Διάσημοι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία

Διάσημοι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία

Αντιμέτωποι με αυτήν την πρόκληση έχουν έρθει πολλοί διάσημοι γονείς μεταξύ των οποίων ο John Travolta και ο Sylvester Stallone. Από σύνδρομο Down μέχρι επιληψία και αυτισμό, διάσημοι πολιτικοί, μουσικοί και ηθοποιοί έχουν κληθεί να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός παιδιού με σωματική ή νοητική αναπηρία.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από τους γονείς που θα δούμε παρακάτω, έχουν δώσει το παρόν σε ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προκειμένου να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των παιδιών αυτών.

John Travolta

Διάσημοι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες (pics)

Παρότι το ζευγάρι σπάνια μιλούσε για αυτό, ο John και η Kelly Travolta ήρθαν αντιμέτωποι το 2009 με το θάνατο του γιού τους, Jett. Κατά τη διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης ο 16χρονος Jett χτύπησε θανατηφόρα στο κεφάλι.

Sarah Palin

Διάσημοι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες (pics)

Ο γιός της Αμερικανίδας πολιτικού και συγγραφέα, Trig, γεννήθηκε με Σύνδρομο Down. Η ίδια έχει δηλώσει «Ναι, αντιμετωπίζουμε καθημερινά φόβους και προκλήσεις αλλά ο γιός μας είναι μια ευλογία που ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να βιώσει».

Sylvester Stallone

Διάσημοι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες (pics)

Σε πολύ μικρή ηλικία διαγνώστηκε με αυτισμό ο γιός του διάσημου ηθοποιού, Seargeoh. Ο Stallone έχει πει για αυτό «Ο Θεός και η φύση τον έκαναν διαφορετικό. Εμείς οφείλουμε να τον αποδεχτούμε για αυτό που είναι και να καταλάβουμε ότι για αυτόν τα πράγματα είναι πιο ήρεμα και αργά».

Δείτε περισσότερους στην παρακάτω gallery:

Christopher Gorham / «Ναι, είναι λυπηρό να ακούς ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σου. Από την άλλη, είναι καλό να ξέρεις τι δεν πάει καλά γιατί μπορείς αμέσως να μάθεις τον τρόπο για να το βοηθήσεις» είπε όταν αποκάλυψε πως ο γιός του διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Asperger.

Toni Braxton / Ο γιος της Toni Braxton διαγνώσθηκε με αυτισμό. «Σαν γονιός πάντα αναρωτιέσαι αν έφταιξες κάπου εσύ» είχε πει σε συνέντευξή της «αλλά αυτό που έχω καταλάβει μέσα από τη συναναστροφή μου και με άλλους γονείς είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει ή να έχουμε κάνει διαφορετικά. Χρειάζεται μόνο να αναγνωρίσουμε την κατάσταση».

John C. McGinley / Ο Max, ο γιος του McGinley, γεννήθηκε με Σύνδρομο Down. Ο πατέρας του είναι, πλέον, ενεργό μέλος και ομιλητής του Παγκόσμιου Οργανισμού για το Σύνδρομο Down.

Laura San Giacomo / Την εγκεφαλική παράλυση του γιου της κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ηθοποιός. Όπως η ίδια είπε «Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μια θετική ή έστω ουδέτερη οπτική απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Colin Farell / Ο γεννημένος στο Δουβλίνο Ιρλανδός ηθοποιός, αντιμετωπίζει μέσα από τα μάτια του γιου του James, μια σπάνια πάθηση του νευρικού συστήματος. Σχετικά με αυτό είχε δηλώσει «όταν είσαι γονιός ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες είναι πολύ σημαντικό να μην νιώθεις μόνος».

Gary Cole / Η κόρη του Gary Cole διαγνώσθηκε με αυτισμό το 1995. Αν έχει να δώσει μια συμβουλή ο ίδιος αυτή είναι «βρείτε γρήγορα απαντήσεις σε όσα σας βασανίζουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορείτε».

Christopher Gorham / «Ναι, είναι λυπηρό να ακούς ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σου. Από την άλλη, είναι καλό να ξέρεις τι δεν πάει καλά γιατί μπορείς αμέσως να μάθεις τον τρόπο για να το βοηθήσεις» είπε όταν αποκάλυψε πως ο γιος του διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Asperger.

Dan Marino / Ο παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αυτισμό του γιου του όταν αυτός ήταν σε ηλικία μόλις τριών ετών. «Θα κάνουμε τα πάντα για να έχει ο Michael μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή» δήλωσε.

Jacqueline Laurita / Η Jacqueline έχει μιλήσει για τα θετικά και τα αρνητικά που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας γονιός με αυτιστικό παιδί. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ντρέπονται ή να φοβούνται να μοιραστούν τα προβλήματα που βιώνουν. Όταν μιλάς για αυτά, δέχεσαι και μεγαλύτερη υποστήριξη την οποία σίγουρα έχεις ανάγκη».

Holly Robinson Peete / Ο γιος της Αμερικανίδας ηθοποιού είναι άλλο ένα από τα παιδιά των διασήμων που διαγνώσθηκαν με αυτισμό. Η ίδια έχει πει για αυτό «αγαπάει την γραφή και ευτυχώς οι συμμαθητές του τον αποδέχονται ακριβώς όπως είναι».

Jenny McCarthy / Πλήθος ομιλιών υπέρ της εναλλακτικής φαρμακευτικής περίθαλψης έχει διενεργήσει η Αμερικανίδα ηθοποιός από τότε που ήρθε αντιμέτωπη με τον αυτισμό του γιου της, Evan.

Katie Price / Το μοντέλο Katie Price έφερε στον κόσμο ένα παιδί που πάσχει από το Prader-Willi Σύνδρομο. «Πεινάει συνέχεια και το μόνο που θέλει είναι να τρώει όλη την ώρα. Δε μου είναι πάντα εύκολο να το διαχειριστώ» έχει πει.

Mia Farrow / Η διεθνούς φήμης ηθοποιός του κινηματογράφου έχει διακριθεί για το φιλανθρωπικό της έργο και έχει ανακηρυχθεί Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF. Έχει υιοθετήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks