-
Αρχική > Διεθνή > Στα τάρταρα η τουρκική λίρα και ο Ερντογάν… προσεύχεται.

Στα τάρταρα η τουρκική λίρα και ο Ερντογάν… προσεύχεται.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες “να μην έχουν καμία ανησυχία” εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας

, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. «Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία», είπε ο τούρκος πρόεδρος. «Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα», πρόσθεσε.

Σήμερα η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη του 10%, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να πέφτει στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915.crazynapo_official_logo rotator banner.png

Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν το σκληρό νόμισμα και τον χρυσό σε λίρες ώστε να ενισχύσουν την τουρκική λίρα που καταρρέει.

Πηγή: www.newsit.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks