-
Αρχική > Απόψεις > Στα δικαστήρια Δήμος και Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς(Του Δώρα θέτη )

Στα δικαστήρια Δήμος και Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς(Του Δώρα θέτη )

Μια νέα υπόθεση σύγκρουσης, αντιδικίας και έντονου παρασκηνίου, μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και,  αυτή την φορά

, της ΙΜ Καστοριάς εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες, στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καστοριάς εκβιαστικά και μέσω των (αν;)αρμοδίων υπηρεσιών του δεν υπογράφει την έγκριση χρήσης γης του νέου, και πολύ πρόσφατα δημοπρατημένου εστιατορίου από τον ιδιοκτήτη του, δηλαδή την ΙΜ Καστοριάς, δίπλα από το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας. Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί και κερδίζει χρόνο ενάντια σε συνδημότη μας, ο οποίος καθόλα νόμιμα έχει αποκτήσει το δικαίωμα ενοικίασης και εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου εστιατορίου και έχει επενδύσει ήδη αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Καστοριάς προσφεύγει νομικά κατά της ΙΜ Καστοριάς, αμφισβητώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς και διεκδικώντας την πατρότητα και ιδιοκτησία του κτιρίου που στεγάζεται το εστιατόριο. Ενός κτηρίου που η ίδια η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς είχε παραχωρήσει δωρεάν και για 25 χρόνια στον Δήμο Καστοριάς και επιπλέον, έχει δηλώσει και έχει πάρει κωδικό αριθμό από το κτηματολόγιο.

Η παραχώρηση αυτή έληξε νομότυπα το 2014 και η κυριότητα επανήλθε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της που είναι η ΙΜ Καστοριάς. Στην βάση αυτής της επαναφοράς  ιδιοκτησίας άλλωστε είχαν γίνει όλες οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του κ. Αγγελή και του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την δημιουργία βοτανικού κήπου και εστιατορίου στην περιοχή!

Έτσι λοιπόν, γεννούνται ερωτήματα τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την αλλαγή συμπεριφοράς του πολύ συχνά «εκκλησιάζοντα» αντιδημάρχου κ. Λιάνου μαζί με τον «αγαπητό εν Χριστό Αδερφό» Δήμαρχο κ. Αγγελή που από συνεργάτες, μετατράπηκαν σε πολέμιους της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.

Η δε απάντηση τους, ότι προσφεύγουν κατά της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, όχι επειδή το θέλουν ή θα το όφειλαν, αλλά επειδή το είπαν οι υπάλληλοι και επειδή αυτοί ξέρουν καλύτερα, παρότι και οι δύο τους δεν επιθυμούν να πάνε κόντρα στην εκκλησία μας, γεννάει ακόμα περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις!

Όπως και να έχει, η υπόθεση έχει πάρει πλέον την δικαστική οδό και κάποια στιγμή θα ξεδιαλυθεί το όλο ζήτημα. Μέχρι τότε όμως ένας συνδημότης μας που έχει επενδύσει μεγάλο χρηματικό πόσο, θα πρόσφερε νέες θέσεις εργασίας και θα συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, θα ταλαιπωρείται άνευ ουσίας και φυσικά χωρίς την δυνατότητα απόκτησης των διαφυγόντων κερδών του.

  Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks