-
Αρχική > Απόψεις > Η μόρφωση δεν έχει χρώμα παρά μόνο «γεννά» ελπίδα, ανάπτυξη, ευημερία!(ΚωνσταντίαΤογκαρίδου)

Η μόρφωση δεν έχει χρώμα παρά μόνο «γεννά» ελπίδα, ανάπτυξη, ευημερία!(ΚωνσταντίαΤογκαρίδου)

Το brain-drain, η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό είναι ένα από τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης, που βιώνει η Ελλάδα και αναμφίβολα έχει στιγματίσει την χώρα μας πολυεπίπεδα: δημογραφικά, αναπτυξιακά, οικονομικά. Όμως το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελέω κρίσης και δεν αφορά μόνο τους επιστήμονες-απόφοιτους των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η αποτυχία εισαγωγής αρίστων και μη μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις ωθεί την πλειοψηφία αυτών προς το δρόμο της αναζήτησης πτυχίου στο εξωτερικό, εκεί που ο θεσμός των ιδιωτικών πανεπιστημίων ανθεί, ανοίγοντας τις πύλες της μόρφωσης σε όλους και όλες!

Ιδιωτικό πανεπιστήμιο μία ακόμη λέξη ταμπού για την ελληνική πραγματικότητα, την ίδρυση του οποίου απαγορεύει ρητά το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Παρατηρείται δε ότι ενώ πολλοί και πολλές δεν ενοχλούνται από τη φοίτηση συγγενή τους σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, ενοχλούνται από την ίδρυση του στο εσωτερικό!Αποδεικνύεται ότι ο μανδύας της ιδεολογίας για ακόμη μία φορά επισκιάζει  κάθε μεταρρύθμιση στην πολύπαθη Ελλάδα, λησμονώντας ότι η μόρφωση δεν έχει χρώμα παρά μόνο «γεννά» ελπίδα, ανάπτυξη, ευημερία!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks