-
Αρχική > Αθλητικά > Τα πιο παράξενα σήματα ομάδων!

Τα πιο παράξενα σήματα ομάδων!

Οι ναύτες της Γένοβας

Ξεκίνημα από μια ιστορική ομάδα της Ιταλίας, τη Σαμπντόρια. Για όσους δεν έχουν ψάξει το σήμα της, οι πιθανές ερμηνείες μπορεί να είναι πολλές. Η μαύρη φιγούρα που απεικονίζεται όμως δεν είναι παρά ένας γέρο-ναυτικός, με το όνομα Μπατσίτσια, ο «λύκος της θάλασσας» που δένει το σύλλογο με τη ναυτική παράδοση της πόλης.

Οι τρομακτικοί λαγοί

Ένας λαγός, συνήθως μόνο φόβο στον αντίπαλο δεν προκαλεί. Ωστόσο, η ομάδα της Μπανγκόκ Γκλας FC, που πήρε το όνομά της από την εταιρεία που της σπονσοράρει, κατάφεραν να τον κάνει διαβολικό! Κόκκινα μάτια, περίεργα χαρακτηριστικά και… έτοιμοι να πεθάνουν μέσα στο γήπεδο. Ή τουλάχιστον να τρέξουν…

Transformers

Το σήμα της Πούμας από το Μεξικό δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμίζει κάτι από Optimus Prime σε όσους έχουν ζήσει την ρομαντική περίοδο των Transformers στην TV! Κι όμως, όχι. Η Πούμας πήρε το λογότυπό της από τον εμβληματικό πρώην προπονητή Ρομπέρτο Μέντες και τις ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές, που τους έκανε… πούμα.

Οι πύραυλοι

Όχι, δεν αποτελούν ομάδα του στρατού ούτε της NASA. Δεν είναι καν παράρτημα των Χιούστον Ρόκετς.  Οι Μίσιλ είναι η πρωταθλήτρια ομάδα του 2011 στη Γκαμπόν έχει όνομα και σήμα τη ρουκέτα. Πασιφανές στο σήμα της…

Οι ρινόκεροι

Οι Ρόντσεστερ Ρίνος των ΗΠΑ είναι σκληροί. Και το σήμα τους είναι όπως και να το κάνει κανείς αρκετά… αμερικάνικο. Πάντως, κρίνοντας πάντα από έμβλημα, δεν δείχνουν να αγαπούν και τόσο τη μπαλίτσα…

Καρχαρίας vs Κροκόδειλου

Δεν πρόκειται για  κάποιο ντέρμπι σε νησί του Ειρηνικού, αλλά για το έμβλημα της Περσεμπάγια από την Ινδονησία! Καρχαρίας και Κροκόδειλος δίνουν τη μάχη τους γύρω από μια κολόνα, με τη μπάλα στη μέση. Σύμφωνα με το θρύλο, η πόλη από την οποία προέρχεται η ομάδα πήρε το όνομά της από μια μυθική μάχη μεταξύ των δύο πλασμάτων. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία της, ψάξτε το περισσότερο…

Οι… αντιγραφείς

Το σήμα των Καρολάινα Ντίναμο στις ΗΠΑ θυμίζει την ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ της Αγγλίας. Δεν είναι μια φτηνή αντιγραφή. Η Ντιναμό ιδρύθηκε το 1993 από τον Νιλ Μακφέρσον, ο οποίος ήταν μέτοχος στη Φόρεστ και ο πατέρας του πρόεδρός της.

Όχι, δεν είναι «Μ»

Ψάχνοντας κανείς τα αρχικά της Τορκί Γιουνάιτεντ, αναρωτιέται για ποιο λόγο επέλεξαν ένα τεράστιο “Μ” για σήμα. Το σχέδιο μπερδεύει. Το χρυσό σύμβολο όμως δεν είναι πάρα δύο φτερά, που συμβολίζουν την συγχώνευση των δύο συλλόγων από τους οποίους προήλθε η ομάδα.

Η συμμορία

Συνειρμικά, θυμίζει κάτι από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι». Αλλά οι περήφανοι τύποι που ποζάρουν στο σήμα της Κολόμπους δεν είναι κάποιοι είδους χουλιγκάνια. Είναι εργάτες, που αντιπροσωπεύουν τους δουλευταράδες κατοίκους της πόλης.

Η ομάδα του Άγιου Βασίλη

Με το όνομα FC Santa Claus και έδρα την χώρα του Άγιου Βασίλη, το σήμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Θυμηθείτε την ομάδα του Santa Claus!

πηγή: www.gazzetta.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks