-
Αρχική > Παραπολιτικά > Στις Καστοριανές διαβάσεις που πας αδιάβαστος…

Στις Καστοριανές διαβάσεις που πας αδιάβαστος…

— Σε όλο τον κόσμο στις διαβάσεις των αμαξιτών οδών -όταν αυτές είναι άνευ φωτεινής σήμανσης προτεραιότητα έχουν ΠΑΝΤΟΤΕ οι πεζοί.

Σε όλον τον κόσμο πλην της Ελλάδας που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην υπόλοιπη οικουμένη και μπλα μπλα μπλα…

Στις διαβάσεις της χώρα μας (άρα και της πόλης μας) προτεραιότητα έχουν ΠΑΝΤΟΤΕ τα αυτοκίνητα. Κι αυτό -απ ότι φαίνεται- μάλλον είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν οι δάσκαλοι οδήγησης στους υποψήφιους οδηγούς.

Οι έλληνες γενικά και οι Καστοριανοί ειδικά, τόχουνε χόμπυ να πατούν τον κάθε χαζοχαρούμενο πεζό που πάει αλλόγιστα να περάσει απέναντι τον δρόμο από μια διάβαση. Πράμα που το ξέρουν όλοι οι ιθαγενείς και φυλάγονται.

Ελα μου όμως που δεν το ξέρουνε οι ξένοι και πάνε οι καημένοι και κάνουν κάτι αφύσικα και παράλογα πράγματα. Που πα ρε Καραμήτρο?

Με απίστευτο θράσος προσπαθούν να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο από μια μισοσβησμένη διάβαση, προκαλώντας ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Διότι ο πρώτος επερχόμενος οδηγός, κοιτάζοντας τον τρελό που διασχίζει τον δρόμο, αναγκάζεται να φρενάρει κι οι άλλοι οδηγοί που τον ακολουθούν, δίχως κι αυτοί να πιστεύουν στα μάτια τους, φρενάρουν του σκοτωμού με αποτέλεσμα τι? Φθαρμένα φρένα, φθαρμένη άσφαλτο, φθαρμένα νεύρα και καμιά φορά και μεγάλες καραμπόλες.

Γι αυτό η δική μας Δημοτική αρχή το έχει δει φιλοσοφικά το θέμα. Στην πράξη έχει απαξιώσει όλες τις διαβάσεις. Έχει αφήσει τις διαγραμμίσεις στο έλεος του χρόνου με αποτέλεσμα αυτές να έχουν πια γίνει διάφανες κι αόρατες. Μα καλά δεν υπάρχει διάβαση εδώ? Ααααα αυτό? last year. Φ;eτo μας έσβησε. Τέλειωσε το ασβέστι κι έφυγκε το Αλμπανό που μας ζωγράφαγε. Του χρόνου maybe….

Και ποτέ δεν θα ματαξαναδούμε διαβάσεις γιατί ως γνωστόν στην Καστοριά είναι πιο εύκολο να βρεθούν κονδύλια για να αναπτυχθεί ένα διαστημικό πρόγραμμα παρά κονδύλια για βάψιμο των οδικών διαβάσεων.

Μ’ αυτά και με κείνα δηλαδή, τα μόνα πλάσματα που κατορθώνουν να περνάνε με ασφάλεια καθέτως έναν καστοριανό δρόμο είναι οι πάπιες και οι χήνες της λίμνης.

Ο Αλέκτωρ φωνασκεί

 

φωτογραφία https://www.svouranews.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks