-
Αρχική > Απόψεις > Και ο κάθε ακατάλληλος σε θέση!(Του Δώρα Θέτη)

Και ο κάθε ακατάλληλος σε θέση!(Του Δώρα Θέτη)

Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση στον Δήμο Καστοριάς τόσο σε επίπεδο συλλογικό όσο και ατομικό, μετά και τις τελευταίες αλλαγές αντιδημάρχων.

Πολλά ερωτήματα και ενστάσεις για την τοποθέτηση ορισμένων δημοτικών συμβούλων είχαν ήδη τεθεί από τον πρώτο ανασχηματισμό του κ. Αγγελή, όπου αντικαταστάθηκαν επιστήμονες και έμπειροι αντιδήμαρχοι προς χάριν των “αυλοκολάκων” του δημάρχου.

Και ενώ οι ενστάσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους, μιας και η δεύτερη ομάδα των αντιδημάρχων με τις πράξεις και παραλείψεις τους, έκανε και τον πιο αισιόδοξο υποστηρικτή τους να αναπολούν τους προηγούμενους, τώρα έρχεται μια νέα ομάδα αντιδημάρχων να καλύψει τα πόστα μέχρι τέλος της θητείας του κ. Αγγελή.

Τόσο τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όμως των ιδίων, όσο και η κατανομή τους στις θεματικές αντιδημαρχίες από τον κ. Αγγελή και την ομάδα των συμβούλων του, μας προϊδεάζει ότι πολύ σύντομα θα αναπολούμε και την προηγούμενη ομάδα.

Καταρχήν, μετά βίας βρίσκουμε έναν επιστήμονα, ένα νέο, σε ηλικία τουλάχιστον  παιδί με πτυχίο, τελείως όμως άσχετο από αυτό που απαιτείται για την δουλειά που του ανατέθηκε.

Επίσης, συναντάμε ένα περίεργο μίγμα έμπειρων στελεχών και αυτοδιοικητικών  παλαιάς κοπής με νέους και άπειρους σε θέματα διαχείρισης θέσεων ευθύνης. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι οι μεν παλιοί με δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τίποτα (!) λόγω πεποιθήσεως, οι δε νεώτεροι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δείτε πολλά πράγματα (!) λόγω περιορισμένου χρόνου.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, και ποια ήταν η ανάγκη των αλλαγών, αφού οι μισοί δεν θέλουν, επειδή “ξέρουν”, και οι άλλοι μισοί δεν μπορούν, επειδή “δεν ξέρουν” και δεν προλαβαίνουν να μάθουν! Εφόσον το χρονικό διάστημα είναι μικρό, ας άφηνε τους ίδιους, αφού τους θεωρούσε πετυχημένους, όπως άλλωστε και τους πρώτους, σχολιάζουν έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων!

Κοινή συνισταμένη βέβαια όλων των νέων αντιδημάρχων, 2ης και 3ης ομάδας; Μα φυσικά, η αντιμισθία.  Ο μισθός του αντιδημάρχου, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αποτελεί τελικά το μοναδικό, σχεδόν για όλους τους αντιδημάρχους, κίνητρο να αναλάβουν κάποια θέση ευθύνης και όχι η προσφορά για το καλό του τόπου. Παρομοίως ισχύει το ίδιο και τις έμμισθες θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων νομικών προσώπων  του Δήμου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα, ότι τόσο οι δυο παραμένοντες αντιδήμαρχοι κ. Στεργιόπουλος και κ. Παπαδημητρίου που είναι συνταξιούχοι, όσο και οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού, κ. Μπινιάκος και κ. Δαμιανού που παρέμειναν στην μισθοδοσία της υπηρεσίας τους, δεν λάμβαναν αντιμισθία αντιδημάρχου.

Με κίνητρο λοιπόν τον μισθό και πεποίθηση ας πάρουν όλοι και από μια θέση για να μην έχουν παράπονο, ο τόπος δεν πάει μπροστά. Και αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές  στην δημαρχιακή θητεία του κ. Αγγελή.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks