-
Αρχική > Πολιτισμός > Χριστόπουλος :Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Χοροθέατρο “Δόρα Στράτου”(ρεπορτάζΒίντεο ),

Χριστόπουλος :Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Χοροθέατρο “Δόρα Στράτου”(ρεπορτάζΒίντεο ),

Πρόκειται σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Άννα Χατζηλεοντιάδου  για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και είναι ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο

Στο Φεστιβάλ “Εμμέλια ” που διοργανώνει το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO στο κηποθέατρο “Δόρα Στράτου”, στο Λόφο Φιλοπάππου, συμμετέχει την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου  ο Σύλλογος Αθανάσιος Χριστόπουλος .

Πρόκειται σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Άννα Χατζηλεοντιάδου  για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και είναι ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο αλλά και για την περιοχή μας,  διότι  θα αναδειχτούν τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία  του Νομού Καστοριάς.

Για  17η χρονιά το Διεθνές Χορευτικό Φεστιβάλ το  διοργανώνει το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO στο κηποθέατρο “Δόρα Στράτου”, στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη.

Είναι ένα φεστιβάλ ανωτέρου επιπέδου για εκλεκτά χορευτικά σχήματα συγκροτήματα από όλα τα είδη χορού, μέσα στο προπύργιο του ελληνικού χορού εδώ και 64 χρόνια. Θα προηγηθεί τελετή απονομής Διεθνούς Πιστοποίησης UNESCO σε προχωρημένους χορευτές.

Αξίζει  τέλος να αναφερθεί ότι το ιστορικό Θέατρο “Δόρα Στράτου” είναι το διαχρονικό σημείο αναφοράς για το χορό, τη μουσική και τη φορεσιά από το 1953.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks