-
Αρχική > Απόψεις > Δημοτικές εκλογές προς αναζήτηση δημοτικών συμβούλων (Του Δώραθέτη )

Δημοτικές εκλογές προς αναζήτηση δημοτικών συμβούλων (Του Δώραθέτη )

Στην  εκστρατεία αναζήτησης  υποψήφιων δημοτικών συμβούλων  ώστε να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια τους, επιδίδονται

το τελευταίο διάστημα οι υποψήφιοι δήμαρχοι για την δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς.

Οι) Μνηστήρες της Πηνελόπης) «δίνουν  μάλιστα και πολλές υποσχέσεις οι οποίες φυσικά  δεν αφορούν την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών αλλά στη αναβάθμιση της ζωής των ίδιων των υποψηφίων  καθώς το δέλεαρ πάντα είναι μια έμμισθη θέση.

Διότι καλά  είναι να θες να διεκδικήσεις τη δημαρχία αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογοι συνεργάτες ώστε και ψήφους να φέρουν και δουλειά να κάνουν. Ωστόσο λόγο του μεγάλου αριθμού  υποψηφίων που χρειάζονται σε  κάθε ψηφοδέλτιο για το Δήμο Καστοριάς,  το ζητούμενο τις περισσότερες φορές  δεν είναι η ποιότητα των ανθρώπων, οι γνώσεις τους, η επιστημονική  και επαγγελματική τους κατάρτιση, η διάθεση για προσφορά και μάλιστα ανιδιοτελή, αλλά η διαθεσιμότητα  και ο αριθμός των μελών της ευρύτερης οικογενείας του υποψηφίου, ειδικά  στα χωριά.

Ωστόσο σε  κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, υπάρχουν και οι επαγγελματίες ‘’υποψήφιοι’’  που συμμετέχουν συνεχώς πότε με τον έναν, πότε με τον άλλον στις εκλογές και παρουσιάζονται αυτοβούλως και ‘’διαπραγματεύονται’’ μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα  δύσκολη  η ενασχόληση με  την πολιτική έχει μετατραπεί  σε εργασία  πλήρης απασχόλησης και όχι απλή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τα κοινά.

Καθώς λοιπόν έφθασε ο καιρός για ‘’πανηγύρια’’  είτε εκλογικά, είτε εμπορικά, όπως του Άργους Ορεστικού, οι  υποψήφιοι κάθε λογής θα πληθαίνουν και θα εντείνουν την παρουσία τους σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Γι’  αυτό και οι χειραψίες στην εμποροπανήγυρη που πλησιάζει θα είναι πολύ περισσότερες  από τα σουβλάκια που φάμε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks