-
Αρχική > kastoria365 > Δημοσκοπήσεις: Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφορά από τη ΝΔ

Δημοσκοπήσεις: Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφορά από τη ΝΔ

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων

. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ από 5 έως 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις δεν ανησυχούν για τα ευρήματα που αφορούν στην παράσταση νίκης ούτε για το ποιος είναι ικανότερος για πρωθυπουργός, καθώς θεωρούν ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές οι μετρήσεις αυτές θα αλλάξουν.

Όλγα Γεροβασίλη στο newsit.gr: Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Η προσοχή τους πέφτει σε ένα μοναδικό ερώτημα το οποίο υπάρχει σε όλες τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα του είναι ανησυχητικά. Κατά πόσον οι πολίτες πείθονται ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν πράξη.

Και στις επτά δημοσκοπήσεις που είδαν το φως τη δημοσιότητας μετά την ΔΕΘ η προσοχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε σε αυτό το εύρημα καθώς καταγράφεται χαμηλή προσδοκία ως προς την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες μετρήσεις οι πολίτες εμφανίζονται θετικοί στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κατά 60% για κάθε μέτρο που εξήγγειλε ενώ αυτό το ποσοστό εξαφανίζεται όταν η ερώτηση έχει να κάνει με την προσδοκία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υλοποιήσει τα όσα ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναλύουν τα μετρήσεις καθοριστικές για την πορεία του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τον ερχόμενο Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Και αυτό γιατί μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει στην ψήφιση και υλοποίηση σημαντικών εξαγγελιών όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ και τα φορολογικά ενώ θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε ό,τι αφορά στο θέμα των συντάξεων.

Εάν πάντως οι εξαγγελίες γίνουν γρήγορα πράξη τότε –λένε οι αναλυτές της Κουμουνδούρου- δεν αποκλείεται η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να γίνει ντέρμπυ. Σε άλλη περίπτωση η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα παγιωθεί και δεν θα είναι διαχειρίσιμη για κανένα λόγο.

Επισημαίνουν ακόμα ότι με βάση τα ευρήματα οι πολίτες δεν εμφανίζονται να δημιουργούν πρόβλημα στην εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αντίθετα υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν την ανησυχία των πολιτών για το τι θα γίνει με το θέμα Καμμένου και τις απειλές του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας οι αναλυτές του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι από τις προηγούμενες μετρήσεις του Ιουνίου – Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει μια αισθητή αύξηση πράγμα που δείχνει ότι μειώνεται η διαφορά με την ΝΔ. Ακόμα παρατηρούν ότι τα ποσοστά των δυο κομμάτων αθροιστικά αυξάνονται πράγμα που δείχνει ότι συμπιέζονται τα μικρότερα κόμματα. Με δεδομένο ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί  αρκετά, μερικά από  τα μικρότερα κόμματα θα μείνουν εκτός Βουλής ενώ τα κάποια άλλα θα χάσουν μεγάλες δυνάμεις.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks