-
Αρχική > kastoria365 > Μυρίζει… μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον “εκβιασμό” Καμμένου

Μυρίζει… μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον “εκβιασμό” Καμμένου

Σε προσωρινή ύφεση βρίσκονται οι αντιπαραθέσεις στην κυβέρνηση για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις έντονες αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο μυρίζει μπαρούτι

Πολλά μέλη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένα από τον «εκβιασμό» του Πάνου Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν η συμφωνία έρθει στην Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που στην Κουμουνδούρου επικρατεί αισιοδοξία ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.

Η δυσαρέσκεια των κομματικών στελεχών εντείνεται καθώς τα όσα λέει ο Πάνος Καμμένος μεγιστοποιούν το πρόβλημα που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι εντάσεις εξ αιτίας αυτού του θέματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι «είναι μεγάλη πολιτική ευθύνη του Πάνου Καμμένου να υπονομεύσει την κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, στην τελική ευθεία λόγω της διαφωνίας του για το Μακεδονικό. Την σεβόμαστε την άποψή του, δεν του ζητάει κανείς να αλλάξει αλλά δεν πρέπει, επαναλαμβάνω, να κάνει τέτοιες κινήσεις που να ακυρώσουν τελικά τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2015».

Φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς τρία τουλάχιστον στελέχη του κόμματος του έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, θεωρούν ωστόσο ότι με την τακτική των απειλών μόνο κακό κάνει στην συγκυβέρνηση την στιγμή που ξεκινάει να υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες στο αφήγημα του τέλους των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή κομματικά στελέχη επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εντείνουν τη σύγχυση στους πολίτες και δίνουν την εντύπωση ενός εγχειρήματος που βρίσκεται σε αποδρομή.

Πηγή: www.newsit.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks