-
Αρχική > Παραπολιτικά > Στο έπακρο η ανυπαρξία και η αναποτελεσματικότητα των αυτοδιοικητικών :: Κουράζουν και απογοητεύουν…

Στο έπακρο η ανυπαρξία και η αναποτελεσματικότητα των αυτοδιοικητικών :: Κουράζουν και απογοητεύουν…

Πολλά είναι  τα παράπονα που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια από μια μεγάλη ομάδα  συμπολιτών μας για την ποιότητα και την αναποτελεσματικότητα  τοπικών  αυτοδιοικητικών προσώπων

Ανάμεσα σε πολλούς τοπικούς αιρετούς, εκείνος που αρνητικά έχει μπει στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό είναι ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Στο πρόσωπο του έχει αναπτυχθεί μια έντονη κριτική καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του μιας και η Καστοριά χαρακτηρίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από σχεδόν ολοκληρωτική απομόνωση και ανεπάρκεια έργων και δαπανών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εκτός από την μηδενική απορρόφηση πόρων όμως για τον νομό Καστοριάς, η διοίκηση Αδαμόπουλου έχει έντονα επικριθεί από την εσωστρέφεια που ανέπτυξε, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, καθώς και τις κοκορομαχίες σε θέματα όπως τον διορισμό του ειδικού συνεργάτη ή της γυναίκας του και τις σχέσεις του με τον κ. Καρυπίδη στην έδρα της Περιφέρειας.  Δεν  είναι  ωστόσο και λίγες οι φορές που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη ένα   γεγονός που έφερε δυσάρεστα  αποτελέσματα διότι δεν υπήρξε η κατάλληλη σύμπνοια και συνεργασία για να παραχθεί έργο.

Πέρα όμως από αυτά τον τελευταίο καιρό ο κ. Αδαμόπουλος έχει επιδοθεί σε ένα νέο άθλημα που δεν του έχει επιφέρει και ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Είναι αυτό του φανατικού σχολιαστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Έτσι, πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και υπεύθυνο βήμα ή διαδικασία, ο κ. Αδαμόπουλος έχει επιλέξει το facebook για να εκδηλώσει τα πατριωτικά του αισθήματα για το όνομα της Μακεδονίας, την ευχαρίστηση του για την αίσια έκβαση στην υπόθεση του πολυμηχανήματος (μετά από 4 χρόνια και ακόμα περιμένουμε), καθώς και τις σκέψεις του για συμμετοχή η όχι στις πολιτικές ζυμώσεις της νέας χρονιάς.

Δυστυχώς,  οι ενέργειες  αυτές  του κ. αντιπεριφερειάρχη ίσως να εξηγούν και την μιζέρια που χαρακτηρίζει την Καστοριά μας τα τελευταία χρόνια. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω σίγουρα, αλλά μπορούμε να παραδειγματιστούμε για το μέλλον.

Ο Παρατηρητής

Top
Enable Notifications OK No thanks