-
Αρχική > Απόψεις > Φτάνει πια Όχι άλλα λάθη(Tου Τρύφωνα Πολυγιάννη εκδότη της  εφημερίδας Ν.Κ)  

Φτάνει πια Όχι άλλα λάθη(Tου Τρύφωνα Πολυγιάννη εκδότη της  εφημερίδας Ν.Κ)  

Πάνε χρόνια στην Καστοριά, τότε που η οικονομία της ήταν ανθηρή και τα πάντα κυλούσαν όμορφα και γαλήνια

. Οι πολίτες με ευρωστία στα οικονομικά τους δεν έδιναν και την πρέπουσα σημασία στην επιλογή των εκπροσώπων σ’ όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης, αν και τις περισσότερες φορές εγωιστικά επιλέγανε εκείνους που όριζε η κομματική πειθαρχία.

πολλά χρόνια πορεύθηκε ο τόπος έτσι ακριβώς ,πλην της δωδεκάχρονης εμβόλιμης θητείας του Δημήτρη Παπουλίδη στον Δήμο Καστοριάς, ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός.

Σ ’όλη αυτήν την πορεία χάθηκαν πάρα πολλά και κερδήθηκαν ελάχιστα, αυτό αποδεδειγμένα όταν ακόμη και σήμερα μιλάμε για το αεροδρόμιο, το πανεπιστήμιο για την σήραγγα Κλεισούρας, για το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, την λίμνη, την γενικότερη κακή εικόνα του δήμου μας και τόσα άλλα που θα γεμίζαμε σελίδες.

Ξεκάθαρα φαίνεται πως οι πολίτες ευθύνονται με τις επιλογές τους, πλέον δεν χωρούν εγωισμοί, πλησιάζουμε στο απόλυτο μηδέν.

Οι εποχές άλλαξαν, τα χρόνια δυσκόλεψαν, η οικονομία του τόπου μας καταρρέει. Χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν αναζητώντας δουλειά, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, χωρίς κανείς να αντιδρά, λες και όλα όσα βιώνουμε καθημερινά απορρέουν από τη γενικότερη οικονομική καχεξία κι εμείς περιοριζόμαστε μόνο να τα συζητούμε και τίποτε άλλο

. Όμως οι εκλογές πλησιάζουν και όλοι μας θα κληθούμε να επιλέξουμε, να επιλέξουμε εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν, εκείνους που θέλουν αλλά και μπορούν. Γιατί δεν φτάνει να θέλει κανείς να γίνει Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, Περιφερειάρχης Βουλευτής και ότι άλλο, αλλά πρέπει και να μπορεί.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ελάχιστοι μπορούσαν, απλά οι περισσότεροι μόνο ήθελαν, γι’ αυτό φτάσαμε τον τόπο μας εδώ. Θα πρέπει οι πολίτες να αξιολογήσουν τους υποψήφιους με βάση τις ανάγκες του τόπο μας και όχι τις προσωπικές του κάθε μωροφιλόδοξου υποψηφίου.

Αρκετά μ ’όλους αυτούς που απεγνωσμένα επιζητούν μία καρέκλα για να επιβιώσουν, φτάνει με τους άνεργους, ανεπάγγελτους και αποτυχημένους, τους κακοσυνηθισμένους με βαρύ ιστορικό αποτυχιών μ’ ότι κι αν έχουν καταπιαστεί

Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν και ας κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, να απομονωθούν όλοι εκείνοι που δήθεν κόπτονται θρασύτατά για το καλό του τόπου μας, ενώ ενδόμυχα το κύριο μέλημά τους είναι να μόνο να βολευτούν.

Φτάνει πια, όχι άλλα λάθη δεν χωρούν και δεν δικαιολογούνται λάθος επιλογές, διότι απλά πιο κάτω δεν πάει.

Άρθρο απόΤΡΥΦΩΝΑς  την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks