-
Αρχική > Τοπικά νέα > Με την πλάτη στον τοίχο οι επιχειρηματίες της Καστοριάς

Με την πλάτη στον τοίχο οι επιχειρηματίες της Καστοριάς

Δεν αντέχουν άλλα χρέη οι επιχειρηματίες της Καστοριάς που έχουν φτάσει οικονομικά στο χείλος του γκρεμού.

Δώρα Κωτσοπούλου

 

Ζητούν ρύθμιση των οφειλών τους και κίνητρα για να τονωθεί η δραστηριότητά τους.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η επιχειρηματικότητα στην Καστοριά αφού σε ποσοστό άνω του 50% οι ασφαλισμένοι έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ. Εξαθλιωμένοι οικονομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ζητούν να διακοπεί η απαίτηση για εισφορά τους που διογκώνει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό τους.

. «Η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη, η αγορά ασφυκτιά από τα λουκέτα. Εάν μάλιστα και η υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα δεν έχει αίσιο τέλος για τις μεγάλες εταιρείες, τότε το ντόμινο θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας στον όλεθρο’.

Οι επιχειρηματίες δια στόματος του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ Χαραλάμπου Καραταγλίδη ζητούν να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα. Να μειωθούν οι εισφορές και οι φόροι, να σταματήσει το κυνήγι των κατασχέσεων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και έστω στην ύστατη στιγμή να τονωθεί η πραγματική οικονομία με ρευστό στην αγορά, παρά νομοθετήματα που στην πράξη σημαίνουν κωλυσιεργία που διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks