-
Αρχική > Απόψεις > Πώς αντέδρασαν οι Καστοριανοί στο νέο σήμα της ΝΔ;(Του ΔώραΘέτη )

Πώς αντέδρασαν οι Καστοριανοί στο νέο σήμα της ΝΔ;(Του ΔώραΘέτη )

Παρουσιάστηκε εχθές, την ημέρα των 44ων γενεθλίων της παράταξης, το νέο λογότυπο (ή σήμα για πολλούς ) της Νέας Δημοκρατίας

, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Σε αναλογία με την υπόλοιπη Ελλάδα, και εδώ στην Καστοριά, παρά την “δεξιά παράδοση” που υπάρχει στον νομό, ξεχώρισαν αρκετά καυστικά σχόλια. Τα κυριότερα από αυτά είχαν να κάνουν με τα πολλά τρίγωνα που εμφανίζονται και παραπέμπουν στα τρίγωνα πανοράματος, στο πυθαγόρειο θεώρημα, σε σπασμένα τζάμια, και άλλα παρόμοια.

Από την άλλη, ορισμένοι πιο προβληματισμένοι διέκριναν στοιχεία αντιγραφής από το σήμα της Adobe ή ακόμα και μια μιμητική κίνηση του κινήματος αλλαγής, όπου και αυτό παρουσίασε το νέο του λόγκο πριν μερικούς μήνες.

Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί που χάρηκαν με την επιστροφή της δάδας, έστω και με αυτή την μορφή, στο σήμα και τους άρεσε η προσπάθεια ανανέωσης. Όπως και να έχει ένα λογότυπο δεν φέρνει μόνο του την εκλογική νίκη.

Χωρίς να αμφισβητεί κανείς την ανάγκη για ένα σήμα ορόσημο, που να συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον, σίγουρο είναι Μόνο οι πολιτικές και τα πρόσωπα μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα της επόμενης μέρας. Και αυτό θα το αποφασίσει ο λαός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks