-
Αρχική > Ελλάδα > Τέλη κυκλοφορίας 2019 και άλλα «χαράτσια» που έρχονται για τους ιδιοκτήτες ΙΧ

Τέλη κυκλοφορίας 2019 και άλλα «χαράτσια» που έρχονται για τους ιδιοκτήτες ΙΧ

Taxisnet, το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου θα δουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας 2019,

που θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του 2018 (εκτός και αν δοθεί κάποια παράταση).

Για φέτος το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Πόσα θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2019

Καμία ελάφρυνση δεν θα υπάρξει ούτε φέτος όπως όλα δείχνουν στα τέλη κυκλοφορίας 2019(δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες ανά κατηγορία). Οι αλλαγές που σχεδίαζε η κυβέρνηση σχετικά με την δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνουν, τουλάχιστον για την ώρα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας» σημειώνοντας ότι «αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».

Ανατροπές για τέλη κυκλοφορίας 2019 είχε προτείνει το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης πριν μερικούς μήνες έκανε λόγο για τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με την αξία του οχήματος και τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για ένα νέο τύπο για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς σήμερα πληρώνονται σύμφωνα με τους ρύπους ή τα κυβικά του οχήματος.

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2019

Όταν αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.
  • Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  • Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας
  • Επιλέγετε «Αναζήτηση»
  • Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Άλλα «χαράτσια» που περιμένουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ

Πρόστιμο 150 ευρώ περιμένει όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. Η διορία εκπνέει τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου και ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τα νέα πρόστιμα ΚΤΕΟ, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από έλεγχο το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα τους.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κάποιο όχημα δεν έχει προσκομιστεί εγκαίρως για τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ, καταρχήν θα επιβαρυνθεί με το σύνηθες πρόστιμο που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα, το οποίο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες, 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες, 65 ευρώ.

Επιπλέον, τα οχήματα που θα εντοπιστούν ηλεκτρονικά να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν με νέο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, που θα καταχωρηθεί απευθείας στην καρτέλα τους στο Taxis.

Τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι πλέον συνδεδεμένα online.

 

https://fanaripress.g

 

Top
Enable Notifications OK No thanks