-
Αρχική > Ελλάδα > Τσίπρας: «Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, η οικονομία πάει καλά»

Τσίπρας: «Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, η οικονομία πάει καλά»

Ποια είναι η γνώμη σας για τη δήλωση του Πρωθυπουργού;

Απαραίτητα και απολύτως εφικτά είναι τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος υπογράμμισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «έχουμε καθαρή έξοδο, αναπτυξιακή πνοή για τα επόμενα χρόνια και κυρίως αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία» και υπογράμμισε πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι μία πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό» σχολίασε ο πρωθυπουργός, «μόνο μέτρα απαραίτητα, μετά από οκτώ χρόνια που η μεσαία τάξη και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στον τόπο μας υπέφεραν δυσανάλογα και σήκωσαν τα βάρη για να μείνει η χώρα μας στην Ευρώπη. Δεν σήκωσαν τα βάρη αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κι ενδεχομένως μπορεί και να μην είναι ικανοποιημένοι με τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας γιατί δεν τους νοιάζει αν έχουμε ή δεν έχουμε μνημόνια, ή μπορεί να θέλουν μνημόνια γιατί έτσι εξασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα. «Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, η οικονομία πάει καλά» πρόσθεσε, «κάθε χρόνο υπερβαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους εταίρους έναν χρόνο πριν, να χτιστεί το «δημοσιονομικό μαξιλάρι» που είναι κοντά στα 30 δισ. ευρώ και διασφαλίζει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές σε περιόδους όπου οι αγορές βρίσκονται σε αναταράξεις.

«Έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να παρακολουθούμε τις αναταράξεις στις αγορές που οφείλονται σε εξωγενείς λόγους», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως προφανώς θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ώστε να βγούμε και να δανειστούμε με πολύ καλό επιτόκιο.

Πηγήhttps://viralgreece.e

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks