-
Αρχική > Πολιτισμός > Το ελπχ ΟΡΜΟΣ στα ΚΑΠΗ Καστοριάς(Ρεπορτάζ φωτογραφίες)

Το ελπχ ΟΡΜΟΣ στα ΚΑΠΗ Καστοριάς(Ρεπορτάζ φωτογραφίες)

Συνεχίζοντας την κοινωνική του προσφορά προς διάφορες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, μέλη του ελπχ ΟΡΜΟΣ

συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την λειτουργία της χορευτικής ομάδας παραδοσιακών χορών των ΚΑΠΗ Καστοριάς.

Εχθές ξεκίνησε η νέα χορευτική χρονιά και η αίθουσα των ΚΑΠΗ πλημμύρισε από τα  μέλη που περίμεναν αγωνιωδώς την επανέναρξη των προβών μετά την λήξη των μαθημάτων για την περίοδο του καλοκαιριού.

 

Πρόκειται για μια εθελοντική προσφορά, χωρίς καμία ανταμοιβή,  ιδιαίτερης κοινωνικής αξίας προς τα μέλη των ΚΑΠΗ Καστοριάς, Μαυροχωρίου και Κορησσού που έχει αγκαλιαστεί από τα ίδια τα μέλη αλλά και την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Καστοριάς.

Εμπνευστής, δημιουργός και συνεχιστής της ομάδας αυτής είναι ο πρόεδρος του ελπχ ΟΡΜΟΣ Μπινιάκος Μιχάλης, ο οποίος συνεπικουρούμενος και από άλλα μέλη του συλλόγου όταν αυτό απαιτείται, έχτισε με υπομονή την χορευτική ομάδα προσφέροντας ευχάριστες στιγμές στα μέλη που συμμετέχουν.

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από την χορευτική ομάδα περισσότερα από 50 μέλη των ΚΑΠΗ όπου τους δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούν στιγμές των δικών τους παραδοσιακών χορών και στιγμών, αλλά και να μάθουν χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της χορευτικής ομάδας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χορευτικές εμφανίσεις σε όλες τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ, ενώ πέρυσι συμμετείχε στο πανελλήνιο φεστιβάλ χορευτικών ΚΑΠΗ που έλαβε χώρα στην Πάτρα, παρουσιάζοντας χορούς της Καστοριάς και αποσπώντας τα θερμότερα των συγχαρητηρίων από τους παρευρισκομένους.

Πέρα από τα συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους συμμετέχοντες στην χορευτική ομάδα των ΚΑΠΗ Καστοριάς, ευχόμαστε καλή χορευτική χρονιά και μακάρι να υπάρξει συνέχεα σε τέτοιου είδους δράσεις από τους συλλόγους της πόλης μας.

Top
Enable Notifications OK No thanks