-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018 :Πνοές Ανέμων»18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018 :Πνοές Ανέμων»18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2018

Η Εφορεία Αχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός»

, που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Η φετινή δράση, όπως και το 2017, έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων», ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση θα πραγματοποιήσει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά, την Πέμπτη 18-10-2018, ώρες 9.00- 13.00, εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Απεικονίσεις των ανέμων στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ζωγραφική».

Η δράση απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης και έχει ως επίκεντρο την παράσταση «Ο Χριστός επιτάσσει τους ανέμους».  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση, συζήτηση και ερμηνεία της παράστασης, καθώς και μία δημιουργική δραστηριότητα- παιχνίδι που οδηγεί σε μία εποικοδομητική θεματική περιήγηση στο μνημείο.

Είσοδος ελεύθερη/Απαιτείται τηλεφ. Κράτηση

υπεύθυνες δράσης: Ανδρομάχη Σκρέκα, προϊσταμένη ΕΦΑ Καστοριάς,

Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος ΕΦΑ Καστοριάς

τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2467088200, 2467088206

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow