-
Αρχική > Ελλάδα > 6 αντικείμενα που σώζουν ζωές μέσα στο σπίτι
 • 6 αντικείμενα που σώζουν ζωές μέσα στο σπίτι

  Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η παροχή των υπηρεσιών, μας έχουν κάνει να υποτιμούμε την πιθανότητα ενός έκτακτου γεγονότος, είτε πρόκειται για καιρικές συνθήκες, είτε για την επίσκεψη ενός ανεπιθύμητου επισκέπτη.
  Καλό είναι να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή προετοιμασμένοι για το επείγον και το αναπάντεχο, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και βλάβες.

  Εξοπλίστε το σπίτι σας με τα παρακάτω και θα είστε ασφαλείς ακόμα και όταν πέσει το ρεύμα ή η κακοκαιρία φτάσει και στη δική σας γειτονιά.

   

  6 αντικείμενα που σώζουν ζωές μέσα στο σπίτι

  1.Φακός
  Οι περισσότεροι έχουμε ένα φακό στο σπίτι για την ώρα της έκτακτης ανάγκης, μόνο που όταν έρχεται η έκτακτη ανάγκη, όπως είναι η διακοπή του ρεύματος, δεν θυμόμαστε το σημείο που τον έχουμε αποθηκεύσει και συνήθως οι μπαταρίες είναι άδειες. Προνοήστε, λοιπόν, και βάλτε το φακό σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο με ένα ζευγάρι μπαταρίες πάντα δίπλα του.

  2.Ραδιόφωνο
  Στη σπάνια περίπτωση μιας θεομηνίας, ένα τρανζιστοράκι με μπαταρίες, θα είναι το κανάλι επικοινωνίας σας με τον έξω κόσμο. Όταν θα έχουν καταρρεύσει οι τηλεφωνικές γραμμές και το internet θα είναι απλά offline, τότε το παραδοσιακό ραδιοφωνάκι θα σας κρατάει ενήμερους για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Έχετε στην άκρη, ένα τρανζιστοράκι με μπαταρίες, μαζί με εμφιαλωμένο νερό και λίγα ρούχα για παν ενδεχόμενο.

   

  6 αντικείμενα που σώζουν ζωές μέσα στο σπίτι

  3.Συναγερμός
  Ο αντικλεπτικός συναγερμός είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρείτε την ασφάλεια του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας. Με το πάτημα ενός κωδικού διαφυλάσσετε την ακεραιότητα της περιουσίας και της υγείας σας, ενώ οι επιλογές που προσφέρει η αγορά είναι πολλές και όχι τόσο δαπανηρές όσο νομίζετε.

  4.Πρίζες ασφαλείας
  Για κάποιο λόγο τα παιδιά έλκονται από τις ηλεκτρικές πρίζες και δεδομένου ότι οι παροχές στα σύγχρονα σπίτια είναι όλο και περισσότερες, αυξάνεται η επικινδυνότητα για την υγεία των μικρών παιδιών και νηπίων. Οι πρίζες ασφαλείας υπάρχουν πολλά χρόνια στην αγορά και έχουν πάντα την ίδια αποτελεσματικότητα. Καλύψτε με αυτές όλες τις πρίζες στις οποίες έχουν πρόσβαση τα παιδιά και προστατέψτε τα.

   

  6 αντικείμενα που σώζουν ζωές μέσα στο σπίτι

  5.Σταθερό τηλέφωνο
  Μπορεί να ακούγεται και να είναι παλιομοδίτικο, δεδομένης της εξάπλωσης της κινητής τηλεφωνίας στις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σήμα των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιο ευάλωτο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, από το σήμα μιας σταθερής γραμμής. Έχετε υπόψη σας λοιπόν, σε ένα επείγον περιστατικό, αν δεν έχετε μια σταθερή γραμμή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολία στον καλέσετε βοήθεια με το κινητό. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το ασύρματο σταθερό τηλέφωνο δε λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, γι’ αυτό διατηρείτε καλύτερα μια ενσύρματη σταθερή γραμμή στο σπίτι.

  6.Μαγνητικός συναγερμός πόρτας
  Ο μαγνητικός συναγερμός πόρτας είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν τόσο, όσο απαιτεί η εγκατάσταση ολόκληρου συστήματος συναγερμού.
  Η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη, τοποθετώντας τον ένα μαγνήτη στην κάσα της πόρτας και το άλλο μισό πάνω στην πόρτα. Το άνοιγμα της πόρτας μετά την ενεργοποίησή του εκκινεί την αναπαραγωγή ενός πολύ δυνατού και ενοχλητικού ήχου, που αποθαρρύνει τον οποιοδήποτε ανεπιθύμητο να παραμείνει στο χώρο.

  Αφήστε μια απάντηση

  Top
  Wordpress balloons powered by nksnow