-
Αρχική > Παραπολιτικά > Ποιοι πραγματικά σώσανε το Ματθιουδάκη?

Ποιοι πραγματικά σώσανε το Ματθιουδάκη?

 Το τουρκικό κτήριο στρατωνισμού το οποίο βρίσκεται μέσα στον χώρο που συλλήβδην αποκαλείται ‘στρατόπεδο Ματθιουδάκη’

πριν από λίγα χρόνια η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου είχε αποπειραθεί να το αφανίσει. ΣΥΣΩΜΗ η τότε ηγεσία.

Αν θυμάστε καλά, όταν τέθηκε το ζήτημα το κτήριο να μείνει ή να πέσει προκειμένου στην θέση του να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τους κατέχοντες κάποιον θώκο εξουσίας, ένθεν κακείθεν. Ισα-ίσα που τότε το θέμα –με τον τρόπο που τέθηκε τότε- ήταν ‘το νέο εναντίον του παλιού’. ‘η πρόοδος έναντι της οπισθοδρόμησης’ και ολοι τότε έσπευσαν να χαιρετήσουν την ‘πρόοδο’ και να ταχθούν υπέρ του γκρεμίσματος που καθυστερούσε τις εργασίες…

Ενας άνθρωπος μόνον μπήκε τότε μπροστά, ένας χαμηλόβαθμος Δημόσιος υπάλληλος ο οποίος και πήρε τον αγώνα να σωθεί το κτήριο στην πλάτη του.

Και με τις αντιρρήσεις του σιγά-σιγά ξεσήκωσε και μερικούς άλλους, ώσπου στο τέλος κινητοποιήθηκαν και ορισμένοι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς στην πόλη, πήρε διαστάσεις το πράμα μέσα από στα ΜΚΔ, πήγε στις εφορίες νεοτέρων μνημείων κι αυτές, θέλοντας και μη, το ξαναμελέτησαν και αποφάνθηκαν θετικά υπέρ του.

Το λέω, γιατί στην προχθεσινή εκδήλωση του φωτογραφικού συλλόγου στον στρατώνα, εμφανίστηκαν πολιτικοί και πολιτευόμενοι οι οποίοι δήλωσαν σε όλους τους τόνους το πόσο βαθιά συγκινημένοι είναι που σώθηκε τελικά το μνημείο «για το οποίο οι ίδιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σωθεί»

Αλέκτωρ εφώνησε

 

 

 

https://www.google.com/s φωτογραφία

Top
Enable Notifications OK No thanks