-
Αρχική > Απόψεις > Εκ του ασφαλούς “προσφορά” στον τόπο και Τα δυο μεγάλα εμπόδια των υποψηφίων  (Του Δώραθέτη)

Εκ του ασφαλούς “προσφορά” στον τόπο και Τα δυο μεγάλα εμπόδια των υποψηφίων  (Του Δώραθέτη)

Πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο τα στελέχη και οι σωτήρες του τόπου που ενδιαφέρονται για μια θέση αντιπεριφερειάρχη

και περιφερειακού συμβούλου τις τελευταίες ημέρες!

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κασαπίδη για τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές και ειδικότερα η διαφαινόμενη επικράτηση του έναντι του κ. Καρυπίδη, στάθηκε αφορμή για πολλούς παλιούς και νέους αυτοδιοικητικούς να εγκαταλείψουν τυχόν βλέψεις τους στις δημοτικές εκλογές ή να δημιουργηθούν εκ του μηδενός προσδοκίες για τις περιφερειακές, μιας και όλα μοιάζουν πιο εύκολα εκ του ασφαλούς!

Το “στανταράκι” της νίκης του κ. Κασαπίδη, για πολλούς ακόμα και από την πρώτη Κυριακή, γέννησε ελπίδες σε υπεράριθμους υποψηφίους για την λίστα των 9 στην Καστοριά, από όπου θα εκλεγούν 4-5, αν φυσικά επαληθευθούν τα σενάρια της άνετης επικράτησης.

Πιο ευνοημένες οι γυναίκες φυσικά, αφού θα καλύψουν 4 θέσεις, έναντι των υπολοίπων  5 που θα καλυφθούν από άνδρες υποψηφίους. όλοι τους όμως  θα πρέπει να περάσουν έναν διπλό σκόπελο: της εισαγωγής τους στην λίστα των υποψηφίων και φυσικά στην μάχη του σταυρού, που για πολλούς που είχαν συνηθίσει σε ανάλογα εκ του “ασφαλούς στανταράκια” αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλο εμπόδιο.

Οι μέρες περνούν γρήγορα και σύντομα θα ξέρουμε τι τελικά θα επικρατήσει, μια κομματικοποιημένη και παραγαντοποιημένη σύνθεση ψηφοδελτίου ή μια ριζικά ανανεωμένη, κυρίως σε μυαλά, και ελπιδοφόρα αφετηρία ανάκαμψης για την Καστοριά;

 

Top
Enable Notifications OK No thanks