-
Αρχική > Διεθνή > ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: Έτοιμοι οι Τούρκοι να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: Έτοιμοι οι Τούρκοι να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο

Κυπριακή ΑΟΖ | Ανατολική Μεσόγειος | Τουρκία: Αποκαλυπτικό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Sabah» – Μυρίζει… μπαρούτι στην κυπριακή ΑΟΖ

 – Παίζει με τη «φωτιά» το καθεστώς Ερντογάν – Σε πλήρη επιφυλακή όλοι οι στόλοι

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς σήμερα (06/11/2018) η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, η φιλοκυβερνητική «Sabah», υπογραμμίζει σε εκτενές άρθρο της ότι η κατάσταση περιμετρικά της κυπριακής ΑΟΖ μοιάζει «εκρηκτική», γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ένα «θερμό» επεισόδιο.

Το δημοσίευμα της Τουρκάλας, Χιλάλ Καπλάν (Hilal Kaplan), δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται αψήφιστα, μιας και η υπογράφουσα είναι μία από τις πλέον σοβαρές δημοσιογράφους της γείτονος.

Στο άρθρο της Καπλάν που τιτλοφορείται «Θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο», δηλώνονται με σαφήνεια οι προθέσεις της Άγκυρας, ενώ αναλύεται διεξοδικά και το κλίμα που διαμορφώνεται σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων από χώρες όπως η Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

Κατά την άποψη της αρθρογράφου, η Τουρκία κάνει τις δικές της κινήσεις, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δείξει ανοχή σε ενδεχόμενη καταπάτηση των δικαιωμάτων της.

Έμφαση στις δηλώσεις πρέσβεων

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το δημοσίευμα της τουρκικής «Sabah» υπερτονίζει τις αναφορές διπλωματικών πηγών και κυρίως πρέσβεων, σε περίπτωση που ξεσπάσει ένα «θερμό» επεισόδιο.

Για παράδειγμα, η Καπλάν αναφέρει στο άρθρο της πως ο Ισραηλινός πρέσβης, Άαμι Ραβέλ είχε πει ότι εύχεται «το Ισραήλ να μην χρειαστεί να επέμβει λόγω των απειλών της Τουρκίας».

Εξάλλου, παραθέτει και την τοποθέτηση του Αιγύπτιου πρέσβη, Μοχάμεντ Ταχά, ο οποίος φέρεται να είπε πως «αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση του στρατού κατά της Τουρκίας».

Με νόημα, παράλληλα, συμπληρώνεται και η άποψη του πρέσβη των ΗΠΑ, ότι «η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντι στους Έλληνες είναι απαράδεκτη».

Ως κατακλείδα, η Τουρκάλα δημοσιογράφος συμπεραίνει πως «η ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει τελειώσει» και σημειώνει ότι «άλλος είναι ο στρατός που προσπάθησε να διαφύγει από ένα θερμό επεισόδιο», αναφερόμενη, εμμέσως πλην σαφώς, στο «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στα Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996.

https://viralgreece.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks