-
Αρχική > Απόψεις > Kαστοριά :Νοσοκομεικακό wi fi.

Kαστοριά :Νοσοκομεικακό wi fi.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς εισάγονται καθημερινά στις κλινικές του δεκάδες ασθενείς

. Οι περισσότεροι από τους οποίους περιθάλπτονται για ικανό αριθμό ημερών. Και δίπλα τους παραστέκουν ημέρα και νύχτα ένα σωρό οικογενειακά πρόσωπα ως συνοδοί κι άλλοι τόσοι επισκέπτες. Όλα αυτά μας κάνουν ατελείωτες ώρες περισυλλογής, πόνου, μοναξιάς, βαρεμάρας.

Κάποτε οι άνθρωποι αυτοί έφερναν μαζί τους κι ένα βιβλίο και τις ώρες της αδράνειας βυθιζόταν στην μελέτη του. Σήμερα αυτό έχει ατονήσει και οι πάντες εντρυφούν στα κινητά τους.

Τα οποία –στην πλειονότητα τους- είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν εκτός δικτύου. Θα ήταν άραγε τόσο δύσκολο να προνοήσει η διοίκηση του ΓΝΝ Καστοριάς να στήσει έναν μεγάλο πομπό Wi fi μέσα στις εγκαταστάσεις του?

Έναν πομπό που θα δίνει πρόσβαση στο internet σε εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται, περιθάλπτονται ή διακινούνται καθημερινά εκεί μέσα! Ένα Wi fi ευρείας κλίμακας ικανό να αντέξει τον φόρτο πολλαπλών ταυτόχρονων συνδέσεων. Κι αν η απόφαση παρθεί. η υλοποίηση της από κει και μετά είναι υπόθεση απλής μεθοδολογίας

Με χρηματοδότηση από κάποιο σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή μέσω κάποιας χορηγίας ακόμη και με crowd funding σε έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό. Δεν είναι δα και τίποτε το πολύπλοκο…

 

 

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

Top
Enable Notifications OK No thanks