-
Αρχική > Ελλάδα > Η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη βόρεια Ελλάδα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη βόρεια Ελλάδα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) πρόσφερε το σημαντικότερο μέρος του εξοπλισμού (παστεριωτή και ψυγείο), ενώ η “Ηλιτόμηνον”

έκανε τη δωρεά του καταψύκτη  Η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα θα λειτουργήσει -χάρη σε πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών «Ηλιτόμηνον«- στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει δύο Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) πρόσφερε το σημαντικότερο μέρος του εξοπλισμού (παστεριωτή και ψυγείο), ενώ η «Ηλιτόμηνον» έκανε τη δωρεά του καταψύκτη. Η διαδικασία για τη δημιουργία της Τράπεζας και τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη λήψη του γάλακτος στο κτίριο Α του Νοσοκομείου είναι σε εξέλιξη,όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

«Τυπικά έχει γίνει η αποδοχή της δωρεάς και απομένει η επικύρωση από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη, γιατί πρέπει να ακολουθηθούν κάποια βήματα, προκειμένου να λειτουργήσει. Είναι θέμα χρόνου η παράδοση του εξοπλισμού ο οποίος ίσως να έρθει και εντός της εβδομάδας. Εμείς έχουμε βρει τον χώρο όπου θα εγκατασταθούν ο παστεριωτής και ο καταψύκτης, στο γαλακτοκομείο στο κτίριο Α. Θα είναι η πρώτη δημόσια Τράπεζα Γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα όπου αρχικά θα δίνουν γάλα οι μητέρες των οποίων τα νεογέννητα νοσηλεύονται στις ΜΕΝΝ. Μελλοντικά θέλουμε να το επεκτείνουμε και θα κάνουμε μία καμπάνια για να καλέσουμε μητέρες που έχουν γαλακτοφορία να δώσουν το γάλα τους στην Τράπεζα» επισήμανε η κ. Παπαχριστοδούλου. Παράλληλα ανέφερε ότι η Τράπεζα Γάλακτος θα παραμείνει στο Ιπποκράτειο ακόμη και όταν λειτουργήσει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο όπου θα μεταφερθούν όλες οι Παιδιατρικές Κλινικές και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παίδων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ΜΕΝΝ θα παραμείνουν εκεί όπου λειτουργούν μαιευτικά -γυναικολογικά τμήματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks