-
Αρχική > Ελλάδα > Οι προσλήψεις στο Δημόσιο «όπλο» στα χέρια του Τσίπρα
 • Οι προσλήψεις στο Δημόσιο «όπλο» στα χέρια του Τσίπρα

  Προνομιακό πεδίο για να αναζητήσει ψηφοφόρους θεωρεί το Δημόσιο η κυβέρνηση

  – Ο Μητσοτάκης θέλει τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους δεν θα ρισκάρουν, θεωρούν συνεργάτες του πρωθυπουργού

  Με το χαρτί των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2019 και 2020 ανά χείρας ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη χθεσινή (08.11.2018) συνέντευξη ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές του ’19.

  Απέκλεισε μάλιστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια για τον μεγάλο συνασπισμό, καθώς, όπως είπε, «ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δυο πόλοι. Σήμερα είναι αριστερά και δεξιά. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δυο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση».

  click4more

  Τσίπρας: Το 2019 θα προκηρυχθούν οι 10.000 θέσεις εργασίας που «αδειάζουν» από…

  Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ωστόσο έτοιμος να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2019 θα γίνουν 8.500 συν 4.500 που ήδη έχουν εξαγγελθεί, ενώ μετά την αποχώρηση των κληρικών, δηλαδή το 2020 και βάσει του νόμου 1:1, θα προσληφθούν στο δημόσιο τομέα άλλες 10.000 εργαζόμενοι.

  Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι το θέμα αυτό μπορεί να αλλάξει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα αλλά και τη γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, καθώς υπάρχει ένα βασικό δεδομένο. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα (άποψη που την έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη) και άρα η ενδεχόμενη εκλογή του μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στους δημοσίους υπαλλήλους.

  Το Μέγαρο Μαξίμου, λοιπόν, θεωρεί ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας είναι ένα προνομιακό πεδίο για να κινηθεί και να αναζητήσει ψηφοφόρους. Ακόμα και δυσαρεστημένους, από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόρους. Πολλές φορές άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι έχουν παραδεχτεί ότι το Δημόσιο είναι μια μεγάλη δεξαμενή από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους καθώς τόσο οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι οικογένειές τους θα επιλέξουν να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το να μπουν στη διαδικασία της πολιτικής του προέδρου της ΝΔ.

  Πηγή: www.newsit.gr

   

  Αφήστε μια απάντηση

  Top
  Wordpress balloons powered by nksnow