-
Αρχική > Απόψεις > Μια συμφωνία που δεν συμφώνησε κανείς

Μια συμφωνία που δεν συμφώνησε κανείς

Η επικείμενη συμφωνία με την εκκλησία. οποία, εδώ που τα λέμε. θα μπορούσε να είναι μια καθόλα καλή συμφωνία εάν προετοιμαζόταν μεθοδικά

από ειδικές ομάδες ειδικών και δεν στηνόταν τόσο στο πόδι.

Εάν δεν προέκυπτε από μια παντελώς εν κρυπτώ διαβούλευση των κεφαλών της ελλαδικής εκκλησίας και πολιτείας και δεν κοινοποιούνταν τόσο ανερμάτιστα, άφήνοντας τους πάντες αιφνιδιασμένους… Τελικά, περισσότερο λόγω τύπου και λιγότερο λόγω ουσίας, αποδεικνύεται ως η χειρότερη δυνατή συμφωνία. Δεν έλαβε υπόψη και δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις καμίας απολύτως πλευράς.

Από την μεν κοσμική πλευρά ο Τσίπρας υποτίμησε : Την ιδεολογικά γνησίως αριστερή μερίδα του κόμματος του, η οποία θα επιθυμούσε μια πραγματική και όχι επικοινωνιακή διάρρηξη σχέσεων κράτους/εκκλη΄σιας

Ο άγιος Ιερώνυμος επίσης υποτίμησε δυο εξίσου σοβαρούς του αντιπάλους. Τον εφημεριακό κλήρο από την μια, το παπαδαριό που δεν έχει καμία διάθεση να απωλέσει την ασφάλεια του δημοσιουπαλληλισμού προκειμένου να υποταχθεί στα κέφια του κάθε δεσπότη, αλλά και το Φανάρι από την άλλη, την προισταμένη αρχή των 2/3 των μητροπόλεων της χώρας, το οποίο έμεινε άναυδο και υποβαθμισμένο με τις μυστικές διαπραγματεύσεις που πληροφορήθηκε από την τηλεόραση.

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο Τσίπρας φαίνεται ότι έχει βρει στο πρόσωπο του αγίου Ιερώνυμου έναν ισάξιο του διαπραγματευτή και διπλωμάτη.

— Λεωνίδας Εκιντζόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks