-
Αρχική > Ελλάδα > Διαμάχη Μαξίμου – ΝΔ για τη «διαρροή» απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ

Διαμάχη Μαξίμου – ΝΔ για τη «διαρροή» απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα με «δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του ΥΠΕΞ».

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «πρωτοφανή αθλιότητα» που «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι  στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ. Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας» προσθέτει το Μαξίμου και συμπληρώνει:

«Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του Mεγάρου Μαξίμου, ανέφεραν τα εξής:  «Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο ‘φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’».

«Αγανάκτηση για τη διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι «εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”».

«Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν. Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks