-
Αρχική > Αθλητικά > Κορασίδες του ΑΣ Άργος Ορεστικό: Οι 4 πρώτες αγωνιστικές (ρεπορτάζ – πρόγραμμα)

Κορασίδες του ΑΣ Άργος Ορεστικό: Οι 4 πρώτες αγωνιστικές (ρεπορτάζ – πρόγραμμα)

Με ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα οι κορασίδες του ΑΣ Άργους Ορεστικού με σκορ 53-28 σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λασσάνη.

Οι φιλοξενούμενες φάνηκαν ανταγωνιστικές μόνο μέχρι το πρώτο ημίχρονο όπου με καλές συνεργασίες και αρκετούς αιφνιδιασμούς βρήκαν το εύκολο καλάθι με το ημίχρονο να κλείνει στο 25-20.

Στην επανάληψη η ομάδα του Άργους εμφάνισε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, μπαίνοντας στο παρκέ χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση. Η πολύ χαλαρή άμυνα με τα αρκετά χαμένα ριμπάουντ τόσο στον αμυντικό αλλά και στον επιθετικό τομέα αλλά και η χαρακτηριστική αστοχία με 0/9 δίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά και οι μόλις 6 πόντοι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν την ομάδα του Άργους φυσιολογικά στην ήττα με το τελικό 53-28.

Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 13-13, Β΄: 25-20, Γ΄: 47-26, Δ΄: 53-28

Φύλλο Αγώνος:

ΓΣ Λασσάνης -ΑΣ Άργος Ορεστικό 53-28

(Πουλιώνης Δ.):  Σιδηροπούλου Ε. 6, Ταγαρά Α. , Καραμανίδου Α., Ντεροπούλου Φ.4, Ευαγγελίδου Γ. 13 , Νικολαϊδου Ν. 4, , Καραμανίδου Σ. , Ντεροπούλου Ζ. 1, Σαρρή Μ., Δημητριάδου Μ., Παρασκευοπούλου Π.

Για την 2η αγωνιστική οι κορασίδες του Άργους αντιμετώπισαν εντός έδρας τον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου, που την περσινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα και συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων που διεξήχθη στο Τσοτύλι.

Δυναμικό το ξεκίνημα για τις γηπεδούχες που επέβαλαν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση. Ο έλεγχος στο κομμάτι τον ριμπάουντ αλλά και τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, έδωσαν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 14-09.

Ένα όμως «μπλακάουτ» στην συνέχεια άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Η κακή προσωπική άμυνα σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα ριμπάουντ αλλά και τις βολές, έδωσαν την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να πάρει μεγάλο προβάδισμα στο σκορ. Η ομάδα του Άργους μπλόκαρε επιπροσθέτως στην υποτυπώδη πίεση της αντίπαλης ομάδας κάτι που σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές στην επίθεση χωρίς καθαρό μυαλό οδήγησε στην ήττα με σκορ 33-61.

 Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 14-09, Β΄: 23-33, Γ΄: 29-54, Δ΄: 33-61

Φύλλο Αγώνος:

ΑΣ Άργος Ορεστικό- Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 33-61

(Πουλιώνης Δ.): Σαρρή Ε.,  Σιδηροπούλου Ε. 2, Ταγαρά Α. , Σαρρή Μ. 5, Καραμανίδου Α., Ντεροπούλου Φ.6, Ευαγγελίδου Γ. 16 , Νικολαϊδου Ν., , Καραμανίδου Σ. 2 , Ντεροπούλου Ζ.2,Γεωργίου Ε., Παρασκευοπούλου Π.

Στις κορασίδες του Άργους Ορεστικού το τοπικό «ντέρμπυ»!!!

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη και πρώτη στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι κορασίδες του Άργους απέναντι στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας με σκορ 38-41.

Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που πήγε σε χαμηλό σκορ, η ομάδα του Άργους πέτυχε μια δύσκολή και ψυχολογικής σημασίας νίκη βγάζοντας πολύ ενέργεια και πάθος.

Με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο- πόντο σε όλη την διάρκειά του, οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το παιχνίδι με την ομάδα του Άργους να το θέλει περισσότερο παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 38-41.

Καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι όταν η αντίπαλη ομάδα κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους ,4’ πρίν την λήξη του τετάρτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Άργους με πολύ καλή άμυνα αλλά και με συγκέντρωση και καλές επιλογές στην επίθεση (όντας εύστοχη και σε κρίσιμες βολές), «γύρισε» το μάτς με το 30-31 υπέρ της στο τέλους του 3ου δεκαλέπτου με το «μομέντουμ» να είναι πλέον υπέρ της…

Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 09-09, Β΄: 20-18, Γ΄: 30-31, Δ΄: 38-41

Φύλλο Αγώνος:

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – ΑΣ Άργος Ορεστικό 38-41

( Πουλιώνης Δ.): Κοντοπούλου Ν.,  Σιδηροπούλου Ε. 2, Ταγαρά Α. , Σαρρή Μ. 4, Καραμανίδου Α., Ντεροπούλου Φ.6, Ευαγγελίδου Γ. 18 , Νικολαϊδου Ν.4, , Καραμανίδου Σ. 2 , Ντεροπούλου Ζ.7, Αντωνίου Ο., Παρασκευοπούλου Π.

 4η αγωνιστική και η ομάδα του Άργους επικράτησε στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΓΣ Σιάτιστας με σκορ 64-32.

Οι γηπεδούχες πήραν από την αρχή προβάδισμα στο σκορ όντας εμφανώς πιο έμπειρες από την αντίπαλη ομάδα η οποία συμμετέχει για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα των Κορασίδων. Οι αθλήτριες της ομάδας του Άργους κατάφεραν με την συγκέντρωσή τους καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, να διατηρήσουν μια διαφορά ασφαλείας χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στο προπονητή της ομάδας να χρησιμοποιήσει αρκετές αθλήτριες από το τμήμα των Πανκορασίδων για μεγάλο χρονικό διάστημα όντας απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή τους.

Φύλλο Αγώνος:

ΑΣ Άργος Ορεστικό- ΓΣ Σιάτιστας 64-32

( Πουλιώνης Δ.): Σαρρή Ε. 2,  Σιδηροπούλου Ε. 3, Ταγαρά Α. 4 , Σαρρή Μ. 8, Καραμανίδου Α., Ντεροπούλου Φ.6, Ευαγγελίδου Γ. 23 , Νικολαϊδου Ν.8 , , Καραμανίδου Σ. 4 , Ντεροπούλου Ζ., Αντωνίου Ο. 2, Παρασκευοπούλου Π 4.

 Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Άργους υποδέχεται στην έδρα της  τον ΓΣΚ Λασσάνη ενόψει του πρώτου επαναληπτικού ματς για το ξεκίνημα του Β΄ γύρου.

*Η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΓΣ Ελίμειας για την 5η  και τελευταία  αγωνιστική του  Ά γύρου, κατοχυρώθηκε 20-0 υπέρ των γηπεδούχων  άνευ αγώνος, λόγω της αδυναμίας μετάβασης της ομάδας μας λόγω κακοκαιρίας  και χιονόπτωσης στην έδρα του αντίπαλου σωματείου.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks