-
Αρχική > Πολιτισμός > Φιλόπτωχος:Το αδιαχώρητο στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση(πλούσιο φωταγραφικό υλικό  

Φιλόπτωχος:Το αδιαχώρητο στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση(πλούσιο φωταγραφικό υλικό  

Πολλές εκπλήξεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων προσέφερε στις φίλες του μέσα από την όμορφη και ζεστή εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα ο σύλλογος Φιλοπτώχου αδελφότης κυρίων Καστοριάς.

Δώρα Κωτσοπούλου

Στον  ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατάμεστης αίθουσας του  ξενοδοχείο Limneon, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, οι  φίλες του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα χαρούμενο γιορτινό απόγευμα με καφέ, κρασί και μουσική αλλά και με παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασε ο σύλλογος και παράλληλα να  στηρίξουν το  φιλάνθρωπο έργο του συλλόγου, αφού τα έσοδα από  την εκδήλωση  θα διατεθούν στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που η ανέχεια και οι κακουχίες της οικονομικής κρίσης τους έχει καταβάλει.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δείχνει μια πρωτόγνωρη ευαισθησία  εκ μέρους των κυριών του συλλόγου, σε μια εποχή αποξένωσης και ατομισμού, που σπάζει τον πάγο, απλώνοντας χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες.

Στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα, ο  σύλλογος κυριών Καστοριάς, σχεδιάζει, δημιουργεί, καινοτομεί, πειραματίζεται  και συνάμα ονειρεύεται μια διαφορετική ποιότητα ζωής για τους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας και ζητούν για αυτούς να μπορούν να  ζήσουν σ’ ένα ανθρώπινο και όμορφο περιβάλλον

. Εξάλλου, γι’ αυτό και καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και καταφέρνει, με ότι δράση υλοποιεί, να έχει πάντα επιτυχία.

     «Ο σύλλογος, εδώ και πολλά χρόνια,  πορεύεται με όραμα την  φιλανθρωπία και την πρόοδο στα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα της πόλης μας, όμως για να συνεχίσει το σημαντικό αυτό έργο που επιτελεί σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, χρειάζεται τόσο τη στήριξη τόσο των φορέων όσο και την ευαισθητοποίηση των απλών καστοριανών  ανθρώπων», δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης η πρόεδρος του συλλόγου κ. Καίτη Μιρκοπούλου ,

για να προσθέσει ότι «το έργο μας είναι κοινωνικό και τεράστιο, καλύπτοντας από την μια μεριά ένα σημαντικό ρόλο, που είναι η βοήθεια απόρων οικογενειών της πόλης μας και από την άλλη μεριά προσφέρουμε ένα ωραίο απόγευμα διασκέδασης σε όλες τις πιστές φίλες μας που τόσα χρόνια μας στηρίζουν».

 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι  την εκδήλωση  πλαισίωσαν  η Σχολή χορού  της  Κατερίνας Κοκκίνου., ενώ   η κ. Όλγα Τσιανάκα (Εδωδιμο) προσέφερε στις παρευρισκόμενες κυρίες αποξηραμένα  φρούτα .

Τέλος , ξεχωριστή νότα της εκδήλωσης ήταν η κ.  Πέπη Δόικου  η οποία  μάγεψε με την μελωδική φωνή της  και μάλιστα  διασκέδασε έως αργά το απόγευμα  τις φίλες του συλλόγου .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks