-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σε διαρκή ” επαγρύπνηση” τα μέλη του ΣΦΠ Καστοριάς για την προστασία της πανίδας

Σε διαρκή ” επαγρύπνηση” τα μέλη του ΣΦΠ Καστοριάς για την προστασία της πανίδας

Mε τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών να είναι κάτω του μηδενός με αποτέλεσμα να έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης και το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα τα υδρόβια πτηνά δυσκολεύονται να στην εξεύρεση τροφής.

Δώρα Κωτσοπούλου

Την δύσκολη αυτή περίοδο τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος με την εθελοντική τους δράση καθημερινά προσπαθούν να ρίχνουν τροφή σε πολλά σημεία. τόσο στη Νότια, όσο και στη Βόρεια πλευρά της λίμνης.

Ο Νίκος Σερσέμης μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου τονίζει πως «οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τα πουλιά της λίμνης και κάνουμε ότι μπορούμε για να τα βοηθήσουμε. Καθημερινά κάνουμε το γύρω της λίμνης και αφήνουμε σε σημεία όπου συναντάμε μεγάλους πληθυσμούς υδρόβιων πτηνών τροφή. Ρίχνουμε περίπου 70-80 κιλά καλαμπόκι καθημερινά και αρκετό ψωμί.

Εκτός όμως από τη λίμνη προσέχουμε και τα ζώα στο Βουνό της Καστοριάς όπου εκτός από τροφή χρειάζονται και νερό καθώς τεχνητές λιμνούλες έχουν παγώσει και πρέπει να μεριμνήσουμε και για αυτό. Την ημέρα που χιόνιζε ασταμάτητα ανεβήκαμε με 40 πόντους απάτητο χιόνι για να μην αφήσουμε τα ζώα χωρίς τροφή.»

Από την μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μουρατίδης «ευχαρίστησε όλους όσους βοηθάνε σε αυτή την προσπάθεια και επισήμανε πως είναι αρκετοί οι πολίτες που μεριμνούν και αγωνιούν και αυτοί για την τύχη των πουλιών.

Ωστόσο τις μέρες αυτές το βάρος έχει πέσει κυρίως στα μέλη μας τα οποία προσπαθούν καθημερινά να βρουν χρόνο και να προσφέρουν με την εθελοντική τους εργασία ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρξουν για την πανίδα της περιοχής από τον παγετό.»

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο που έχει συνεχή παρουσία όλο το χρόνο και προσφέρει χρόνια τώρα στην πόλη της Καστοριάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks