-
Αρχική > Παραπολιτικά > Βγήκε η αρκούδα!!!

Βγήκε η αρκούδα!!!

Εχουμε πια μπει για τα καλά στην εποχή της αρκούδας.
Παραδοσιακά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην λήξη των δικών μας καρναβαλιών και στην έναρξη των καρναβαλιών της υπόλοιπης χώρας, είναι ένα διάστημα ‘αγορανάπαυσης’.
Τι θα πει αυτό?
Θα πει πως το χρήμα εξαφανίζεται τελείως σχεδόν από την τοπική αγορά. Τουρίστες δεν εμφανίζονται πια καθώς η εποχή δεν προσφέρει κανένα εκμεταλλεύσιμο τουριστικό δρώμενο, οι σπατάλες των εορτών έχουν ρίξει έξω όλους τους οικιακούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα αυτοί να ανασυντάσσονται μέσω υποκατανάλωσης, οι νέοι λογαριασμοί του χρόνου έχουν αρχίσει να απορροφούν τα εναπομένοντα αποθεματικά και η όποια διάθεση ψυχαγωγίας υπήρχε έχει πια καλοξοδευτεί στα διονυσιακά δρώμενα των Ραγκουτσαριών.
Ετσι, στους δρόμους και στις αγορές, ημέρα και νύχτα, η κίνηση εμφανίζεται αισθητά μειωμένη -έως μηδενική σχεδόν. Ο κόσμος αποτραβιέται στα σπίτια του και κοιτά να περάσει όπως-όπως το υπόλοιπο του χειμώνα, κυνηγώντας τις πλέον οικονομικά αναίμακτες λύσεις.

Αντε λίγο κουβεντολόι με καμια γειτόνισσα, άντε λίγο facebook, μπόλικη TV, μπόλικη παρλάτα στο τηλέφωνο, τέτοια!
Εξω στα καλντερίμια, τις πλατείες και στις ρούγες συμβαίνει αυτό που λέγανε χαριτολογώντας οι παλιοί Καστοριανοί: «Ροβόλησε η αρκούδα και πάϊσαν όλοι».
________________________________
Αλέκτωρ εφώνησε

 

Top
Enable Notifications OK No thanks