-
Αρχική > Παραπολιτικά >   Καστοριά :Υπάρχει τελικά προοπτική  και πλάνο για τον τόπο μας : Γούνα- τουρισμός- αγροτικός τομέας ;

  Καστοριά :Υπάρχει τελικά προοπτική  και πλάνο για τον τόπο μας : Γούνα- τουρισμός- αγροτικός τομέας ;

:Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Καστοριάς στο ΑΠΕ αντιλαμβάνεται κανείς  γιατί  στην Καστοριά δεν πηγαίνει τίποτα καλά. Γιατί απλούστατα αυτοί που μας διοικούν δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωση  του Δημάρχου πως στην Καστοριά ο κόσμος έχει στραφεί στην τουριστική βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα λόγο της κρίσης στον κλάδο της γούνας. Αυτή  την στροφή δεν την πήραμε πότε Δήμαρχε, εκτός αν γνωρίζεις κάτι που δεν το γνωρίζουν οι χιλιάδες άνεργοι της περιοχής.

Με 15-20 μέρες το χειμώνα και άλλες τόσες την άνοιξη  ίσα που επιβιώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, όσο δε για τον αγροτικό τομέα  οι νέοι που μπορούν να απασχοληθούν σήμερα είναι λίγοι και μόνο όσοι ζουν στην περιφέρεια και έχουν κάποια υποδομή από πίσω τους.  Ο κόσμος ούτε στον τουρισμό δουλεύει, ούτε στα χωράφια Δήμαρχε.  Στη Γερμανία είναι, στην Αυστραλία, στον Καναδά  και οπουδήποτε αλλού έχει δουλεία. Εκεί τους έστειλες και όχι μόνο γιατί η γούνα δεν έχει δουλειά,  αλλά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ αναπτύχθηκε ο  τουρισμός  και δεν υπάρχει ένα  πλάνο για τον αγροτικό τομέα, σε τέτοιο βαθμό που τουλάχιστον θα υπήρχε μια προοπτική.

Ο Παρατηρητής

Top
Enable Notifications OK No thanks