-
Αρχική > Πολιτισμός > Σύλλογος Πευκοφύτου :Κοσμοσυρροή στην κοπή της βασιλόπιτας(Φωτογραφίες βίντεο )

Σύλλογος Πευκοφύτου :Κοσμοσυρροή στην κοπή της βασιλόπιτας(Φωτογραφίες βίντεο )

 Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πευκοφύτου έχει ένα διαβατήριο, την πλούσια και σημαντική παράδοση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας

 Θεοδώρα Ζήση – Κωτσοπούλου 

 Είναι ο σύλλογος που σε κάθε του εκδήλωση γράφει τη δική του ξεχωριστή σελίδα.

Αποτελεί μια κοιτίδα πολιτισμού, εστία συγκέντρωσης και συσπείρωσης αλλά και μέσον έκφρασης και διατήρησης των ηθών και των εθίμων, που συνθέτουν το παζλ της φυσιογνωμίας του συλλόγου.

Η προσπάθεια να φέρει τον κόσμο κοντά του με μια σειρά δράσεων προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων.

Έτσι λοιπόν, την  Κυριακή το πρωί , στην κατάμεστη αίθουσα  γνωστής καφετέριας  στους Μανιάκους, παρουσία τοπικών φορέων και μελών , πραγματοποίησε την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

 Ψηλά ο πήχης των πολιτιστικών και πολιτισμικών δρώμενων

 

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που ομολογουμένως κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ  η πρόεδρος,Άσπα Παπανικολάου  η αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και προκοπή, δήλωσε μεταξύ άλλων,

  «Ο σύλλογος εδρεύει σε μια ιστορική, παραδοσιακή και δυναμική γωνιά της ακριτικής μας περιοχής με πλούσιο πολιτιστικό και λαογραφικό υλικό.

Προσπαθούμε μέσα σε αυτή την αποξένωση να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας, ενώ  επιδίωξη μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη και τα έθιμα στα παιδιά μας».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks